Zo maak je de lekkerste frozen yoghurt bites

Food door Maj

Een ware hit als je wat (semi) gezonder wilt snacken: frozen yoghurt bites. Voor in de zomer heerlijk om af te koelen en in de winter de perfecte vervanging van een dessert. Je kunt eindeloos variëren met deze snack en daarom laten wij je de lekkerste recepten zien om thuis te maken. Delicious!

1. Frozen yoghurt met fruit

Als je niet veel zoete toevoegingen als chocolade of Oreo wilt, dan is dit een perfecte yoghurt bite variant voor jou. Snel, simpel en gezond! Het enige wat je nodig hebt is Griekse yoghurt, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en optioneel wat zoetstof.

Je maakt frozen yoghurt bites door een stuk bakpapier in een ovenschaal te leggen en hieroverheen de yoghurt te gieten. Snijd het fruit en verdeel dit samen met je andere toppings over de yoghurt. Zet het voor 3 uur in de vriezer. Als je zin hebt in een stukje, breek je dit af en haal je hem zo ongeveer 10 minuten van te voren uit de vriezer. Genieten maar!

2. Frozen yoghurt cookies

Neem deze heerlijke koekjes mee als tussendoortje naar je werk of voor je kids op school. Gevuld met vers fruit en yoghurt. Echt heerlijk en super voedzaam!

3. Yoghurt bites met chocolade en frambozen

Dit ziet er toch niet normaal lekker uit? Als je jezelf wilt verwennen met een zoete snack is dit zeker een goede optie! Gebruik pure chocolade om het recept nog een tikkeltje gezonder te maken.

4. Frozen yoghurt bites met granola

Als je haast hebt in de ochtend en even een snel ontbijtje moet klaamaken, zijn deze frozen yoghurt bites met granola heel erg lekker. Eigenlijk eet je gewoon je baje yoghurt met granola en fruit, alleen dan ingevroren! Ook lekker afkoelend tijdens de warme dagen.

Lees hier hoe je zelf granola kunt maken, super makkelijk en heel erg crunchy!

5. Frozen bosbessen met yoghurt

Deze bosbessen zijn echt binnen een handomdraai gemaakt en zo ontzettend lekker als snack. Je kunt zelf kiezen of je liever witte chocolade gebruikt of yoghurt om de bosbessen heen. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn heerlijk!

6. Frozen yoghurt bark

Natuurlijk kun je ook eindeloos variëren met verschillende soorten yoghurt. Je kunt ook aardbeien- of bosbessen yoghurt gebruiken, zo creëer je net even een andere smaak, yum!

7. Yoghurt bites met bosbessen

Ben je gek op bosbessen? Dan is deze snack zeker wat voor jou. Met maar drie ingrediënten heb je een gezond tussendoortje op tafel staan. Bewaar deze snacks in de vriezer en je geniet heerlijk lang!

Bekijk hier ook de lekkerste 3 gezonde ijsjes die je zelf kunt maken.