Welke rol speelt koffie in jouw leven?

Food door Michelle

Voor heel veel mensen is het een soort eerste levensbehoefte: koffie. Spreek hen in de ochtend aan voor zij hun eerste kopje koffie naar binnen hebben kunnen werken, en wees voorbereid op niet veel meer dan een grom als reactie. Vertel hen dat de koffiemachine op het werk kapot is, en ze zullen overwegen zich ziek te melden of zelf een apparaat mee te nemen. Zonder koffie de dag doorkomen, dat is voor hen bijna onmogelijk. Val jij ook in die groep? Kun je geen dag zonder koffie, of ben je iemand die het slechts zo nu en dan, of zelfs helemaal nooit drinkt?

Niet altijd liefde op het eerste gezicht

Koffie is een drankje dat je moet leren drinken, zo wordt wel gezegd. Voor mensen die niet van koffie houden is het duidelijk: deze uitspraak is er vooral omdat koffie eigenlijk helemaal niet lekker is, en je tijd nodig hebt om aan de smaak te wennen. En waarom zou je dat doen, als je het eigenlijk niet lekker vindt? Er zijn dan ook meer dan genoeg mensen te vinden die helemaal geen koffie drinken. Zij geven, als drankje voor tijdens de werkdag bijvoorbeeld, de voorkeur aan thee of water.

Veel mensen hebben echter ook prima koffie leren drinken, en kunnen de smaak erg waarderen. Juist dat bittere, het stevige, de smaakexplosie die bij vrijwel ieder ander drankje ontbreekt, zorgt ervoor dat zij dol zijn op koffie. Of, en dat gebeurt meer en meer, zij voegen van alles toe aan de koffie om de smaak te bereiken die zij fijn vinden. In veel hippe koffietentjes kun je allerlei verschillende soorten koffie drinken, met soms zoveel toevoegingen dat de ‘echte liefhebbers’ er schamper over praten. Dat kun je toch nauwelijks koffie meer noemen?

koffie

Welke machine gebruik jij het liefst?

Drink je graag koffie, dan heb je je vast en zeker ook al verdiept in de enorme hoeveelheid machines die er te koop is op dit gebied. Misschien ga je voor gemak, en heb je een Nespresso koffiemachine in huis. Een populaire keuze, want de niet al te grote machine weet door de luchtdichte cups steeds weer verse kopjes koffie te zetten die de meeste mensen prima smaken.

Maar lang niet voor iedereen is dit genoeg. Er zijn ook volop mensen die een bijna professionele espresso machine in huis halen, en er bijna een kunst van hebben gemaakt om hiermee het voor hen perfecte bakje koffie te zetten. Of wat dacht je van de grote apparaten die met behulp van verse koffiebonen zoveel verschillende soorten mogelijkheden bieden, dat je kopje koffie bijna iedere dag van de week weer anders kan zijn? Voor steeds meer mensen wordt koffiedrinken een way of life, waarbij de juiste apparatuur simpelweg onmisbaar is.

Favoriete items van Welke: