Zo maak je zelf de lekkerste granola om van je ontbijt een feestje te maken

Food door Maj

Granola is het perfecte voedzame en smaakvolle ontbijtje. Je kan het kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar hoe leuk is het om zelf granola te maken? Met dit recept maak je de lekkerste crunchy granola om van elk ontbijt een feestje te maken!

Dit heb je nodig

  • 470 gram havermout
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 80 gram hazelnoten
  • 80 gram amandelen
  • 80 gram walnoten
  • 20 gram chiazaad
  • 100 milliliter vloeibare honing
  • 125 milliliter kokosolie / milde olijfolie

Zo maak je zelf de lekkerste granola

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout, sesamzaadjes, zonnebloempitten, amandelen, walnoten, hazelnoten en chiazaad bij elkaar en meng dit door elkaar.
  3. Voeg de olie en honing toe en roer het tot een geheel.
  4. Spreid het mengsel uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Probeer de granolalaag niet te dik te maken, zodat het mooi bruin wordt.
  5. Zet de plaat in de oven en roer het om de tien minuten om. Bak de granola voor ongeveer 30 minuten, maar houd de oven goed in de gaten zodat het niet verbrand.
  6. Even laten afkoelen en luchtdicht bewaren. Yum! De lekkerste granola maak je dus heel simpel zelf en kan je wel tot een maand bewaren. Eet de granola met bijvoorbeeld yoghurt voor een goed voedzaam ontbijt.