Deze speculaas cheesecake maak je supermakkelijk zelf
Als er iets is waar we gek op zijn dan is het wel cheesecake. Natuurlijk is deze taart al heerlijk van zichzelf, maar je kan er ook allerlei ingrediënten aan toevoegen om hem nog net wat lekkerder te maken. Daarom delen we vandaag een heerlijk winters cheesecake recept met je. Deze speculaas cheesecake wordt jouw nieuwe favoriet.
Speculaas cheesecake
Nu december alweer bijna voor de deur staat krijgen we steeds meer zin in speculaas. Dat is dan ook de reden dat dit recept perfect is voor deze tijd van het jaar. De cheesecake is gemakkelijk thuis te maken je hoeft er ook niet lang voor in de keuken te staan. Zo gedaan dus.
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
- 200 gram speculaas
- 75 gram roomboter
Voor de vulling:
- 600 gram roomkaas
- 50 gram Speculoos pasta
- 150 gram suiker
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 50 milliliter slagroom
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel koekkruiden
Bereidingswijze speculaas cheesecake
- Verwarm de oven voor op 140 graden. Zet er tijdens het voorverwarmen een kommetje water in.
- Pak een springvorm en vet deze goed in met boter. De rest van de boter smelt je in een pannetje.
- Verkruimel de speculaas en roer deze door de gesmolten boter. Verdeel dit vervolgens over de springvorm en druk goed aan.
- Klop de roomkaas nu samen met de suiker. Hierna voeg je de Speculoos pasta toe en mix je het goed door elkaar. Hierna voeg je één voor één de eieren toe en als laatste de eierdooier. Als laatste klop je de slagroom er doorheen samen met de maizena, koekkruiden en het vanille-extract.
- Verdeel het beslag over de bodem en bak nu voor 2 uur in de voorverwarmde oven.
- Laat de cheesecake afkoelen. Smeer er nog wat Speculoos pasta overheen om het helemaal af te maken.