Deze wijnen smaken lekker bij de barbecue

Food door Sandra E

Krijg jij bij de eerste zonnestralen het in je bol en moet de barbecue aan? Een stukje zalm, goede hamburger of een vegatarisch worstje. Hier hoort natuurlijk een goede wijn bij. Wijn, zon en barbecue. Klinkt als heaven. We hebben een altijd wijnen die perfect bij de barbecue passen op een rij gezet.

Fris wit - Sauvignon Blanc

Ja duh, zul je denken, de meest voor de hand liggende wijnkeuze. Maar smaakt oh zo lekker bij een warme dag die afgesloten wordt met een barbecue. Deze wijn zorgt voor een fijne verfrissing bij het eten. Kies een wijn uit Marlborough, hét gebied uit de Nieuwe Wereld (New Zealand) dat bekend staat om zomerse en frisse Sauvignons.

Cava

Bubbels, altijd een goed idee! Zet eens een fris, fruitige Cava op tafel. Verfrissend en lekker bij je hamburger.

Rosé

Barbevue en Rosé is een combi die we vaak gebruiken. Rosé bij de barbecue is dan ook een uitstekende optie.Tijdens een barbecue heb je veel verschillende smaken van vlees, vis, salades en vegetarische gerechten. Een rosé is juist dan lekker om al die verschillende smaken die je hebt het nog lekkerder te maken. Een rosé is verfrissend, verkwikkend en dorstlessend.

Rode wijn

Gaat er een stuk rundvlees de barbecue op? Dan is een rode wijn, bijvoorbeeld de Pinot Noir, een uitstekende combinatie. Rood vlees, dus rode wijn. Schenk een rode wijn wel op de juiste temperatuur. Zet de wijn 15 minuten in de koelkast voordat je hem uitschenkt.

Bij een barbecue gaat het vaak om sterkere smaken, verschillende kruiden, aromas en marinades. Ga jij voor een mooie rode wijn of juist een fruitige en iets frissere?