Met deze vijf makkelijke recepten wordt elke maaltijd een feestje

Food door Michelle

Om elke avond maar weer een nieuw recept te bedenken is toch makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen onderschatten de tijd dat in het bedenken van een nieuw avondmaal wordt gestoken. Het is nou eenmaal zo dat er af en toe gewoon even geen inspiratie opkomt. Daarom helpen wij jou een handje. Met deze makkelijke recepten kom jij weer een aantal avonden lekker vooruit.

 

Zelf friet maken

Af en toe mogen we echt wel even lekker genieten. Want op z’n tijd een frietje is wel erg lekker, toch? Er zijn veel mogelijkheden om dit op een beter manier te doen dan uit de frituur. Zo zijn er genoeg opties om friet uit de oven te maken of uit de AirFryer mocht je die hebben. Zo worden je zelf gesneden frietjes niet ondergedompeld in het vet. Natuurlijk is de zoete aardappel friet tegenwoordig erg populair en terecht! Wij hebben hier nog enkele varianten waardoor zelf friet maken een stuk gemakkelijker wordt. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden om te maken!

Pokébowl

Het eten èn maken van een pokébowl is tegenwoordig erg populair. Er zijn veel winkeltjes die zich op deze bekende bakken focussen. De basis ingrediënten zijn van nature erg gezond, maar door de nodige sausjes en toppings krijgen we toch wat extra calorieën binnen. Het is daarom zo’n slecht idee nog niet om het gewoon lekker zelf te maken. Je kan namelijk helemaal zelf je eigenlijk pokébowl samenstellen en nee, het hoeft niet zo perfect als je op al die foto’s ziet. Eerder maakten wij zelf een lekkere tonijn pokébowl. Je kan dit natuurlijk ook gewoon vervangen door zalm, garnalen of vlees/vis vervangers! Houd je aan de basis van het recept en je krijgt je groenten wel binnen.

Zalm roerbak

Een makkelijke maar gezonde variant die je eigenlijk altijd wel kan maken: een zalm roerbak gerecht. Dit gerecht kun je zo makkelijk (of moeilijk) maken als je zelf wilt. Met verschillende groenten krijg je genoeg vitaminen binnen. Voor wat extra opvulling past rijst hier prima bij. Een gezond, maar eenvoudig recept die je goed kan aanpassen naar jouw wensen.

Salade met stukjes hete kip

Eerder zin in een fris recept? Dan kijken we toch al snel naar een frisse salade. Het past eigenlijk altijd wel op het menu, dus waarom niet. Deze salade hete kip is perfect voor de mensen die houten van een lekkere bite en ook wel tegen pikant kunnen. Zo maak je van een frisse salade toch een goed gevulde maaltijd. Zorg er dan wel voor dat je de kip niet te lang laat doorbakken. Het is natuurlijk zonde als de frisse, knapperige salade is gevuld met taaie stukken kip. Voeg er wat lekkere kipkruiden en smullen maar!  

Heerlijke vistaco’s

We kennen de taco’s allemaal wel. De krokante taco schelpen die eigenlijk onmogelijk zijn te eten op een fatsoenlijke manier. Om die reden hebben wij een speciaal taco-recept. Met deze heerlijke vis-taco’s maak jij een heerlijk gerecht klaar die fatsoenlijk is om te eten. Gebruik hiervoor kleine tortilla’s die ook wel gebruikt worden bij roti. Deze kun je zelf opwarmen of roosten zodat je toch een krokantere basis krijgt. Door deze niet té krokant te maken, blijven ze fatsoenlijk om te eten. Geniet ervan!

Favoriete items van Welke: