Recept om courgette ravioli te maken

Food door Michelle

Het is weer tijd voor een lekker recept, en wat voor een! Een heerlijke vegetarische ravioli met courgette, spinazie en ricotta. Je maakt dit gerecht in de oven wat altijd afwas scheelt en je de tijd geeft de keuken alvast op te ruimen als het gerecht in de oven staat. En dat scheelt dan weer een klusje na het eten! Dit recept brengt je in de zomerse Italiaanse sferen en is overheerlijk. Lees hier hoe je het maakt!

Wat heb je nodig?

olijfolie

2 courgettes

1 sjalot

2 tenen knoflook

100 gram verse bladspinazie

250 grram ricotta

250 gram tomatensaus

1 hand verse basilicum

50 gram (geraspte) mozzarella

Hoe maak je deze heerlijke ravioli?

Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden.

Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit hier de sjalot in en voeg na een paar minuten de geperste knoflook toe. Voeg vervolgens elke keer een hand spinazie toe tot alle spinazie is geslonken.

Pak een grote kom en doe hier de gebakken spinazie in. Voeg hier de ricotta, driekwart van de verse basicilum en wat zout en peper aan toe. Zorg dat dit allemaal goed door elkaar gemengd is.

Snijd de buitenkanten van de courgette eraf en haal de schil eraf met een dunschiller of kaassschaaf. Gebruik vervolgens een kaasschaaf om de courgette in dunne repen te snijden. Maak vervolgens van de repen een patroon op een bord door er twee horizontaal en twee verticaal neer te leggen.

Doe een lepel van de ricottavulling op de plek waar de horizontale en verticale courgettereep elkaar kruisen. Vouw daarna de repen over elkaar heen zodat je een ravioli-kussentje maakt.

Verdeel de tomatensaus over een ovenschaal en verdeel hier de cougette ravioli over. Strooi daar vervolgens de geraspte mozzarella overheen. Bak dit voor 15 tot 20 minuten in de oven.

Gebruik het laatste beetje verse basilicum om de ravioli mee te garneren en je gerecht is klaar om te serveren. Eet smakelijk!

 

header foto: momdish.com