Hèt recept voor een frisse tonijn-guacamole bowl

Food door Michelle

Ben jij ook zo gek op een heerlijke, goedgevulde bowl? Dan is dit recept perfect voor jou! Een fris recept vol met gezonde ingrediënten en de nodige proteïne. Deze bowl vult ontzettend goed en aangezien je hem koud opeet, kan dit ook prima midden in de zomer! Wil je liever iets warms erbij? Eet de bowl dan op terwijl de rijst nog warm is.

 

Wat heb je allemaal nodig?

  • 1 kopje bevroren en gepelde edamame bonen
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 290 gram tonijn in water
  • 230 gram guacamole
  • 3 kopjes gekookte rijst
  • ¼ bosje koriander
  • 4 eetlepels sriracha saus
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Het eten klaarmaken

  1. Kook als eerste de edamame bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze daarna volledig afkoelen.
  2. Snijd de komkommer in blokjes en rasp de wortel. Giet ook de tonijn af en hak de koriander grof.
  3. Nu ga je de bowls vullen. Begin met de rijst; dit vormt de basis van de bowl. Daar boven op komen de edamame bonen, de tonijn, ¼ guacamole, een handvol komkommerblokjes, een beetje wortel en wat verse koriander. Hierna besprenkel je wat van de sriracha er overheen en top je het af met een paar sesamzaadjes.

Eten bewaren

Krijg je niet alles in één keer op of wil je het graag bewaren voor de volgende dag? Dat kan gelukkig. Wanneer je de kommen hebt gevuld kunnen deze 3-4 dagen in de koelkast vers blijven. Wel kan het zo zijn dat de guacamole iets van kleur veranderd, dit komt door de oxidatie. Bekijken, ruiken en proeven is hierbij de juiste manier om te checken of alles nog wel helemaal is zoals het hoort te zijn. Twijfel je? Eet het dan niet.

Favoriete items van Welke: