7 schoonmaakhacks met scheerschuim die je zullen verrassen

Life Hacks door Zora

We weten dat je al veel schoonmaakhacks kent, maar er is altijd ruimte voor meer!  Zeker als het gaat om goedkope schoonmaaktrucs waarvoor je alleen één product nodig hebt dat je al in huis hebt. We hebben het over scheerschuim!

1. Een vlekkenverwijderaar van rode wijn

Heb je per ongeluk een glas rode wijn over jezelf heen gegooid? Geen zorgen, pak de bus met scheerschuim uit de badkamer en wrijf met een lepel het scheerschuim op jouw bevlekte kledingstuk. Gebruik vervolgens een natte spons om nogmaals voorzichtig over de vlek te wrijven en spoel het af met water. De rode wijn vlek is verdwenen!

2. Nare geurtjes verwijderen uit de badkamer met scheerschuim

Scheerschuim kan ook helpen om nare geurtjes uit de badkamer te verwijderen.  Alleen al door de gootsteen schoon te maken met scheerschuim merk je de verandering, het werkt ook prima op vloer- en wandtegels. Probeer het zelf!

3. Spiegels schoonmaken met scheerschuim en voorkomen dat ze beslaan

Als je er niet tegen kunt dat de badkamerspiegel beslaat elke keer dat je een bad of douche neemt, wordt scheerschuim je nieuwe beste vriend.  Scheerschuim voorkomt niet alleen dat spiegels beslaan, maar het is ook ideaal om ze er mee schoon te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje scheerschuim op de spiegel te smeren, een minuutje te laten inwerken en vervolgens schoon te maken met een schone, droge doek. Jouw spiegel is nog nooit zo blinkend schoon geweest!

4. Vlekken verwijderen uit tapijt met scheerschuim

Scheerschuim kan ook vlekken uit tapijt verwijderen: gemorste sauzen, vloeistoffen zoals bier, make-up of zelfs nagellak.  Breng een beetje scheerschuim aan op het aangetaste gebied en laat het 10 minuten inwerken.  Maak het gebied daarna schoon met een vochtige doek en laat het drogen.

5. Sieraden schoonmaken met scheerschuim

Wist je dat je met scheerschuim je sieraden er weer glanzend uit kunt laten zien? Het proces is heel eenvoudig: spuit een kleine hoeveelheid schuim op de sieraden, wrijf het in met je vingers, spoel het snel af en veeg het af met een zachte doek om het op te poetsen.

6. Vlekken verwijderen uit kunstleer met scheerschuim

Als je thuis een kunstleren bank of fauteuil hebt, moet je weten dat scheerschuim perfect is om het meubelstuk schoon te maken. Bedek hiervoor de vlek met scheerschuim en laat het 20 minuten intrekken. Veeg vervolgens de bank af met een schone, vochtige doek en verwijder overtollig water.  Aan de lucht laten drogen en klaar.

7. Stoffen autostoelen schoonmaken

Als de stoffen stoelen in uw auto er vies uitzien, weet jij wat je te doen staat: gebruik scheerschuim om ze schoon te maken.  Wrijf met behulp van een spons het scheerschuim op de vlekken en spoel daarna af met een doek en lauw water. Klaar!