Zo krijg je jouw luxaflex binnen een handomdraai schoon

Life Hacks door Maj

Het schoonmaken van de luxaflex is geen lastige klus, maar wel één die je soms kan gaan uitstellen. Plan dus even een momentje in voor dit klusje en wees jezelf daarna dankbaar, want na deze schoonmaakbeurt stralen ze weer als nooit tevoren! Met dit handige stappenplan krijg je jouw luxaflex binnen een handomdraai schoon.

1. Stof de luxaflex af

Allereerst is het belangrijk om de luxaflex helemaal open te zetten. Op deze manier zit er genoeg ruimte tussen de jaloezieën om goed schoon te kunnen maken. Begin met het afstoffen van de luxaflex met een droog doek of bijvoorbeeld een Swiffer.

2. Begin met het schoonmaken van de luxaflex 

Maak vervolgens een sopje van allesreiniger en lauwwarm water. Maak een microvezeldoek nat in het sopje en wring deze goed uit. Vouw de doek op je wijsvinger en duim en pak met deze twee vinger de jaloezieën vast. Veeg met veel beleid van links naar recht en maak ze helemaal schoon. 

3. Maak de verticale band van de luxaflex schoon

Sommige luxaflex hebben een verticale brede stoffen band in plaats van een touwtje. Deze kan je insprayen met ontvetter en daarna poetsen met een vochtig doek.

4. Tijd om de luxaflex af te drogen

Nu is het tijd voor de laatste stap en dat is de luxaflex afdrogen. Vouw wederom een doekje om je wijsvinger en duim en ga over elk latje. Even goed droogmaken en daarna laten drogen aan de lucht. Et voilà, je luxaflex is binnen een handomdraai weer brandschoon!