Zelf schoonmaakmiddel maken doe je zo

Life Hacks door Zora

Schoonmaakproducten die jij in de winkel kan kopen, kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid omdat ze veel giftige chemicaliën bevatten. Om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, kun je het beste agressieve reinigingsmiddelen vervangen door zelfgemaakte schoonmaakmiddelen. Wij delen vijf DIY-reinigingsproducten voor verschillende doeleinden met jou.

1. Allesreiniger zelf maken

Allesreiniger kun je eenvoudig zelf maken door dezelfde hoeveelheid schoonmaakazijn te mengen met water. Voeg een aantal druppels van jouw favoriete essentiële olie toe om de zelfgemaakte allesreiniger lekker te laten ruiken.

2. DIY vet verwijderaar

Om vet te verwijderen, kun je het beste zuiveringszout gebruiken. Strooi een beetje zuiveringszout over de vettige oppervlakte die jij wil schoonmaken en laat het een tijdje inwerken: het is net magie! Heb je last van een verstopte afvoer? Dan is het gieten van zuiveringszout in combinatie met azijn door de afvoer de perfecte oplossing. Daarnaast kun je zuiveringszout samen met azijn ook perfect gebruiken om de koelkast en kranen te reinigen.

3. Zelf houtbehandeling maken

Wil jij jouw houten meubels goed verzorgen? Dan is olijfolie een wondermiddel die er voor zorgt dat jouw houten stukken langer meegaan. Spuit een klein beetje olijfolie op een schoonmaakdoek en strijk het over de oppervlakte van het meubel en laat het drogen. Vind je de geur niet zo prettig? Voeg dan een paar druppels citroensap toe aan de olie voor een heerlijke citrusgeur.

4. Krachtige vlekverwijderaar zelf maken

Er is geen betere remedie om vlekken te verwijderen dan citroen, dat ook bacteriën bestrijdt. Het sap van een citroen heeft witmakende eigenschappen omdat het heel zuur is, perfect voor jouw lading witte was!

5. DIY glasreiniger

Maïszetmeel is hét product om ramen mee schoon te maken. Meng in een sprayfles één eetlepel maïszetmeel met een kwart kopje spiritus, een kwart kopje schoonmaakazijn en twee kopjes warm water. Het resultaat is een geweldige glasreiniger. Schud de fles goed voor gebruik en gebruik een microvezeldoek op de oppervlakte schoon te vegen.