Komt je was vochtig uit de droger? Met deze tip gebeurt dat nooit meer

Life Hacks door Chloe

Even het beddengoed of wat handdoeken in de droger en je was in binnen no time droog en zacht. Tenminste, dat is het idee. Helaas gebeurt het soms dat het wasgoed toch nog een beetje vochtig is, terwijl de droger toch echt klaar is met het programma. Gelukkig hebben wij een handige tip om dit te voorkomen.

Vochtige was

Wasgoed drogen in de droger heeft enorm veel voordelen. Het is lekker snel, je hebt zachte handdoeken en als je het direct opvouwt hoef je ook niet te strijken. Ideaal zou je zeggen, maar het gebeurt wel eens dat de was alsnog vochtig uit de droger komt.

Zo gebruik je de droger

Dat je was vochtig uit de droger komt, kan meerdere redenen hebben. Hoewel je denkt dat je wel weet hoe je een droger moet gebruiken, zijn er toch wat valkuilen die ervoor zorgen dat je wasgoed niet helemaal goed droogt. Zo kan je bijvoorbeeld beter geen verschillende items zoals handdoeken met T-shirts tegelijk in de trommel stoppen. Ook kan het zo zijn dat je te veel of juist te weinig wasgoed in de droger stopt, waardoor de sensor niet goed kan meten of het droog is. Als laatste is het ook belangrijk om deze sensor maandlijks even schoon te maken. en als je toch bezig bent, check dan ook meteen even de filter en de condensor.

Simpele truc voor droge was

Wil jij altijd droog wasgoed uit je droger halen? Dan is daar een hele simpele truc voor. Wanneer je het wasgoed erin doet, gooi er dan ook een droge handdoek bij. Dit klinkt misschien gek, maar aangezien handdoeken vocht openmen, droogt je was niet alleen sneller, maar ook beter.

Handige producten