Verrassend! Dit wasprogramma is het minst zuinig

Life Hacks door Zora

Door de stijgende energieprijzen, is het extra belangrijk voor onze portemonnee om op ons energieverbruik te letten. Een van de manieren waarop we aanzienlijk veel kunnen besparen is door zo min en zo zuinig mogelijk te wassen. Wij vertellen je welk wasprogramma het minst zuinig is, en welke stand jij het beste kan gebruiken.

Korte wasprogramma's zijn het minst zuinig

Je zou denken dat een snel wasprogramma het zuinigst is omdat deze het minst lang duurt. Echter verbruikt deze stand het meeste omdat de temperatuur hoger en het het proces sneller is, wat het meeste energie kost. Daarnaast wordt het aangeraden om de trommel niet vol te stoppen wanneer je voor een kort wasprogramma kiest, waardoor het nog minder zuinig is! De temperatuur heeft uiteindelijk het meeste invloed op het energieverbruik.

Tips om zuinig te wassen

Een ecoprogramma is om de omgekeerde redenen juist een zuinig wasprogramma. Het wast op een lagere temperatuur, maar doet er langer over om dit te compenseren en de was goed schoon te krijgen en vlekken te verwijderen. Daarnaast is het waterverbruik soms ook minder. Heb je een wasje dat niet te vuil is? Kies dan voor een normaal wasprogramma op een lage stand.

Andere manieren om te besparen is door altijd met een volle trommel te wassen, door de juiste dosering wasmiddel te gebruiken en door gebruik te maken van eventuele daluren.

Handige producten