Pas deze 2 hacks toe om beter en sneller te stofzuigen

Life Hacks door Zora

Stofzuigen is een belangrijke taak wanneer het aankomt op het schoonhouden van jouw huis. Veel mensen, vooral degene die samenwonen met huisdieren zoals honden en katten, gebruiken de stofzuiger dagelijks om haren, stof, mijten en andere allergenen te verwijderen. Ondanks dat de meeste moderne stofzuigers met allerlei hulpstukken en accessoires komen, is het soms onmogelijk om sommige gebieden goed te bereiken. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor, twee zelfs!

Stofzuigen met een wc-rol

De eerste hack waar wij het over willen hebben is de wc-rol truc. Waarom een wc-rol? Deze kun je eenvoudig plaatsen aan het uiteinde van de stofzuiger en fijnknijpen zodat het past in elk gewenst hoekje die jij wil bereiken, hoe smal die ook is! Je kan ook een keukenrol gebruiken, wat voor jou fijner is! Je kan de wc- of keukenrol vasthouden met je hand of vast maken met ducttape. Als jij meerdere plekken wilt stofzuigen, raden wij aan op de rol vast te plakken.

Stofzuigen met een rietje

De vorige hack kun je zelfs toepassen om toetsenborden schoon te maken, maar er is een hack die nog beter werkt voor extra kleine hoekjes, namelijk het gebruiken van een rietje. Bedek de stofzuiger met een plastic dop en maak een gaatje voor het rietje met behulp van een aansteker. Doe dit voorzichtig en in een veilige omgeving. Voilà! Jij hebt twee nieuwe budget stofzuigeraccessoires in huis waarmee jij beter en sneller stof kan zuigen.