Zo voorkom je pijnlijke voeten door hakken

Life Hacks door Maj

Nooit meer zere voeten als je een hele avond hakken draagt, klinkt als een droom die te mooi is om waar te zijn. Toch is het zeker mogelijk met behulp van een aantal slimme hacks. Hopelijk draag jij na het lezen van deze tips weer de hele avond je high heels met plezier zonder pijnlijke voeten te krijgen. Zeg maar bye bye tegen je sneakers.

1. Preheels spray

Preheels spray is een redder in nood als het aankomt op het voorkomen van blaren. Spray 10 cm afstand op je voeten en laat dit ongeveer 90 seconden inwerken tot het droog is. Perfect als je last minute toch besluit om je hakken te dragen voor een avondje uit.

2. Voetentraining

Hier moet je wel wat voor doen, maar het werkt dus echt. Rol met je voeten over een siliconen bal heen, hierdoor train je de balans in je enkels. Dus voortaan je favoriete serie bingewatchen tijdens deze mini workout.

3. Gel inlegzolen in je hakken

Inlegzolen met gel kunnen je voeten beschermen tegen de pijn van hoge pumps, dit komt doordat de druk op de voet wordt verminderd. Zo maak je jouw hakken extra comfortabel en krijg je minder snel pijnlijke voeten.

4. Tapen, tapen en nog eens tapen

Als je een dichte hak draagt, is dit een goede oplossing. Tape vanaf je grote teen, de tweede en derde teen aan elkaar vast. De pijn aan de zenuw onder de bal van je voet wordt hierdoor veel minder. Een hele makkelijke en snelle hack als je vlug de deur uit moet voor een werkafspraak.

5. Koud water

Let op: deze tip werkt alleen voor leren hakken. Sprenkel wat koud water op de zool van je hakken. Maak ook de binnenkant van je schoenen vochtig en laat ze drogen terwijl je de hakken draagt. Even een naar gevoel, maar zo vormt het leer zich mooi om je voeten heen. That's it, klaar om weer je hoge pumps uit de kast te trekken.