5 simpele manier om voor jezelf te zorgen

Life Hacks door Michelle

Soms is het lastig om in alle heisa en sleur van het dagelijks leven een moment voor jezelf te nemen. Zo gaat er een week voorbij en merk je dat je prikkelbaar wordt en behoefte hebt aan tijd voor jezelf. Wil je dit voorkomen? Las dan af en toe tussendoor een momentje voor jezelf in. Hoe doe je dat? Lees hier 5 manieren om voor jezelf te zorgen.

1. Begin de dag goed

Een relaxte start van de dag zorgt er voor dat je de rest van de dag een stuk veerkrachtiger bent. Je kan stressvolle momenten en tegenslagen dan beter hebben. Hoe doe je dit? Veel mensen kijken als eerste op hun telefoon als ze wakker worden. Probeer deze telefoontijd eens te vervangen door het lezen van een boek of de krant, of ga er meteen uit en zet een kopje thee of koffie voor jezelf. Laat de telefoon even links liggen en wordt rustig wakker zonder alle prikkels van de buitenwereld. Klinkt dat niet heerlijk?

2. Verfrissende douche 

Kun jij 's ochtends maar moeilijk onder de douche vandaan komen? Dat snappen wij wel hoor. Van je warme bed onder de warme douche stappen is zo lastig nog niet, maar er weer onder vandaag komen is een ander verhaal. Buiten dat kort douchen beter is voor het milieu, zal een koude straal op je huid je douchetijd waarschijnlijk ook behoorlijk inkorten. Begin niet gelijk met een koude douche iedere ochtend, maar als je merkt dat je er lastig onderuit kunt komen draai de kraan dan op koud. Door de koude straal wordt je wakker en maakt je lichaam endorfine, een gelukshormoon, aan.

3. Wandelen 

Wandelen is gezond voor je en een makkelijke manier om je hoofd even leeg te maken. Laat opnieuw die telefoon even voor wat het is en wandel een klein rondje voor of na je werk. Heb je een lange dag op kantoor? Maak dan in je lunchpauze een klein ommetje. Frisse lucht en een andere omgeving zullen je inspiratie voor je werk ook geen kwaad doen!

4. Ontgift je sociale media 

Merk je dat je veel uur van de dag op social media kijkt? Ga je je hier beter van voelen? Waarschijnlijk niet. Begin met het ontvolgen van mensen die jou niet gelukkiger maken. Zoals die ene vage kennis die altijd in het buitenland zit en alleen maar leuke dingen lijkt te doen. Of dat topmodel dat net is bevallen en nu al een strak buikje heeft. Dit doet jouw gemoedstoestand waarschijnlijk geen goed. Het mooie van social media is dat je het helemaal kunt instellen naar jouw wensen en behoeften, dus doe dat dan ook! Kijk ook eens bij schermtijd hoe veel tijd je zou kunnen besparen als je bepaalde apps niet meer of minder zou gebruiken. Je kunt zelfs per app een maximale schermtijd per dag instellen, of de app helemaal verwijderen natuurlijk.

5. Leer nee zeggen 

Ben jij altijd drukdrukdruk? Misschien is het goed om eens wat vaker nee te zeggen. Vragen dezelfde mensen jouw altijd om een gunst? Een vraag heeft altijd twee antwoorden, je hebt dus altijd een keuze vergeet dat niet! Voel je ook niet verplicht om een reden te geven waarom je nee zegt. Jij bepaalt immers je eigen grenzen en waar jij je tijd in stopt. Neem de regie weer in eigen handen. Als je voelt dat jij zin hebt in een avondje op de bank met je lievelingsfilm zitten in plaats van de deur uit te gaan: doe dat dan!

We hopen je zo een beetje op weg te hebben geholpen in de wereld van voor jezelf zorgen. Het is heel belangrijk dat je lief bent voor jezelf, want als jij het niet doet kun je ook niet verwachten dat anderen dat doen!