Zo blijft een uitgeholde pompoen langer goed

Life Hacks door Chloe

Pompoenen uithollen wordt ieder jaar populairder. Het is natuurlijk een hele toffe manier om je huis of (voor)tuin mee te decoreren. Maar helaas kunnen de pompoenen ook snel slecht worden en belanden ze in de prullenbak. Daar gaat je harde werk. Gelukkig hebben wij een paar trucjes gevonden waardoor je nog langer kunt genieten van je pompoen.

Weken in chloor

Heb je je pompoen helemaal uitgehold? Vul dan een bakje met water en chloor. Als je de pompoen hier een paar minuten in laat weken, kun je er nog veel langer van genieten. Dompel de pompoen helemaal onder en dep hem daarna voorzichtig droog aan zowel de binnen- als de buitenkant. Op deze manier zal hij veel minder snel gaan schimmelen.

Haarlak

Nog zo’n wondermiddeltje waardoor je langer van je pompoenen kan genieten: haarlak. We snappen dat niet iedereen chloor in huis heeft, maar haarlak hebben we bijna allemaal wel in de badkamer staan. En laat dit nou niet alleen goed zijn om je haar in vorm te houden, maar ook je pompoen.

Donkere plekken

Wist je dat pompoenen ook langer mooi blijven wanneer je ze op een donkere plek bewaart? Nou is het natuurlijk zonde om ze ergens in een donkere hoek te zetten waar niemand ze ziet, maar dat hoeft ook helemaal niet. Zet ze overdag binnen in een donkere kast en haal ze er ’s avonds pas uit. 

Geen kaarsjes

Een pompoenlantaarn is natuurlijk heel gezellig, alleen door de warmte van de kaarsjes zal je pompoen een stuk minder lang meegaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel lampjes te vinden die net lijken op een echte kaars. Ook kan je natuurlijk andere lampjes in de pompoen zetten. Net zo gezellig en je kan er nog langer van genieten.

Zonnebloemolie

Heb je zonnebloemolie in huis? Gebruik dit dan om de buitenkant van de pompoen mee in te smeren. Zo zal hij veel minder snel bederven en door de vettigheid zal hij ook nog eens mooi glimmen. Ideaal toch?

Vaseline

Wij worden er ook niet blij van als we uitdrogen en je pompoen dus ook niet. Gebruik daarom wat vaseline om de pompoen in te vetten. Hierdoor zal hij minder snel krimpen en uitdrogen. En gebeurt dit toch? Dan kan je je pompoen ook een paar uurtjes in koud water zetten. Hierna is hij weer als nieuw!