Door deze milieuvriendelijke lifehack heb je binnen no-time droog en kreukvrij wasgoed

Life Hacks door Maj

Het kan erg hinderlijk zijn als je wasgoed helemaal gekreukt en soms zelfs nog vochtig uit de droger komt. Hoe fijn zou het zijn als je wasgoed helemaal klaar om op te bergen de droger verlaat? Wij hebben daarom een, jawel, milieuvriendelijke lifehack gevonden waarbij je sneller droog en kreukvrij wasgoed hebt. Dus zoek niet verder, want dit is dé oplossing!

Hiermee heb jij binnen no-time droog en kreukvrij wasgoed

Drogerballen zijn de perfecte lifehack om je was sneller te laten drogen. Deze wollen ballen creëren lucht in de droger, waardoor je was minder snel een grote prop wordt. Hierdoor gebruik je de droger korter, wat ook weer energiebesparend is. Er bestaan verschillende soorten drogerballen, maar wollen exemplaren zijn gemaakt van natuurlijke vezels en dus een milieuvriendelijke optie. Toch zijn er nog meer talloze voordelen waarvan je kan profiteren met drogerballen en wij zetten ze graag voor je op een rij.

De voordelen van drogerballen

Naast dat drogerballen de was sneller laat drogen door extra lucht, zorgt het er ook voor dat de kleding minder statisch is (deaal in de winter). Verder werkt het als een natuurlijk wasverzachter doordat de drogerballen tegen het wasgoed aankomen, zeg maar hallo ultra zachte was! Al met al kostenbesparend kunnen we dus wel zeggen, want ze zijn goedkoper dan wasverzachters en ze besparen op de energierekening doordat de droogtijd verkort wordt. Je kan ook kiezen voor biologisch afbreekbare drogerballen, erg vriendelijk voor het milieu en vrij van chemicaliën dus geschikt voor mensen met een allergie tegen wasverzachters!

Zo gebruik je het

Eigenlijk heel simpel: doe de drogerballen in de droger en zet de droger op het gewenste programma. Verder kan je voor een lekkere geur ook wasparfum of 10-15 druppels essentiële olie toevoegen aan de drogerballen. Laat dit dan even 10-15 minuten intrekken voordat je de droger aanzet en je wasgoed ruikt naar bloemetjes! Je kan de drogerballen een aantal keren gebruiken voordat je er weer nieuwe olie of wasparfum aan hoeft toe te voegen.