8 lifehacks waarvoor je Vaseline kunt gebruiken

Life Hacks door Maj

Vaseline, je kent het vast wel. Dat potje met blauwe deksel wat je eigenlijk overal voor kunt gebruiken. Zo bestaan er verschillende lifehacks, waarbij vaseline heel goed van past komt. Gebruik vaseline bijvoorbeeld als highlighter of laat je parfum er langer door ruiken: wij delen onze 8 favoriete vaseline lifehacks!

1. Vlekken verwijderen 

Vaseline werkt heel erg fijn om nare vlekken uit bijvoorbeeld je kleding of stoffen tafelkleed te verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is de vlek in te smeren met vaseline, een kwartiertje laten intrekken en vervolgens te wassen. Herhaal dit zo nodig een aantal keren en je vlek is foetsie, verdwenen!

2. Gebruik vaseline als highlighter

Vaseline geeft een hele mooie natuurlijke glow. Heb je even geen zin in een dikke laag make-up en wil je het natuurlijk houden? Breng dan na je huidverzorging wat vaseline aan als highlighter op je jukbeenderen en het puntje van je neus. Dit geeft je een hele stralende en gezonde uitstraling.

3. Laat je leren schoenen weer stralen

Na een tijdje worden je leren schoenen vaak wat doffer en dat willen we natuurlijk voorkomen. Vaseline zorgt ervoor dat je schoenen weer gaan stralen en het leer een oppepper krijgt. Ideaal om altijd een potje vaseline bij je te hebben!

4. Haarverzorging

Heb je last van gespleten haarpunten? Totdat je uitgestelde kappersbezoek plaatsvindt, kan het heel fijn zijn om je haar te verzorgen met vaseline. Breng de vaseline aan in de punten van je haren en laat dit minstens een uurtje intrekken. Vervolgens is het wel nodig om je haar te wassen, omdat het anders te vettig kan worden.

5. Parfum langer laten ruiken

Breng wat vaseline aan in je nek en op je polsen. Spray er vervolgens parfum overheen en je zult merken dat je parfum veel langer goed zal ruiken.

6. Zeg maar dag tegen Hooikoorts

Hooikoorts kan heel vervelend en irriterend zijn, maar gelukkig kan vaseline het iets verlichten. Smeer wat vaseline rondom je ogen en neus, het stuifmeel komt hierdoor niet verder dan de vaseline. Vergeet niet om thuis je gezicht te reinigen, zodat het zich niet meer verspreid wanneer je in je ogen wrijft.

7. Schurende benen

Schurende benen kunnen in de lente en zomer erg pijnlijk zijn. Gebruik vaseline tussen je benen om het schurende gevoel te verlichten. Kom maar op met die jurkjes en rokjes!

8. Wenkbrauwgel

Even geen wenkbrauwgel bij de hand? Vaseline kan heel goed worden gebruikt om je wenkbrauwen in model te brengen. Doe een wenkbrauwkwasten in de vaseline en kam je wenkbrauwen ermee in model. Lekker functioneel, toch?