Oeps, zwemkleding mag je nooit in de wasmachine doen

Life Hacks door Chloe

Met dit heerlijke zomer weer kunnen we gelukkig weer regelmatig onze zwemkleding aantrekken. De kans is groot dat je het na een dagje strand of chillen bij het zwembad gewoon in de wasmachine gooit. Lekker makkelijk! Toch blijkt dit niet helemaal goed te zijn voor je kleding en wij leggen je uit waarom.

Zwemkleding in de wasmachine

Tja, je denkt er misschien niet zo snel over na, maar je zwemkleding in de wasmachine doen is niet bepaald goed. De droger klinkt logisch, maar de wasmachine? Die doet dus ook niet veel goeds voor je mooie bikini. Daarom vertellen wij je hoe het wel moet.

Slijtage

Natuurlijk kan je nooit voorkomen dat je badkleding zal gaan slijten. De zon, het chloor van het zwembad of al het zout in de zee. Niet bepaald goed voor de stof, maar ja, daar doe je niks aan. Gelukkig kan je door het op de juiste manier te wassen, voorkomen dat je badkleding nog sneller slijt. Zo kan je hem nog een zomer langer dragen!

Zo was je je badkleding wel

Goed, de wasmachine is dus niet helemaal the way to go. Maar hoe moet het dan wel? Dat hebben we even voor je uitgezocht. De eerste stap is het uitspoelen van je badkleding. Doe dit zo snel mogelijk na het dragen van je bikini of badpak. Doe dit het liefst met lauwwarm water, want zo gaat de meeste troep eruit. Denk bijvoorbeeld aan het chloor of zonnebrandresten. Hierna doe je een handwas. Ook hiervoor gebruik je lauwwarm of zelfs koud water en een wasmiddel voor de fijne was. Was het goed, maar laat het niet weken en spoel het hierna goed uit. Ook wasverzachter kan je beter niet gebruiken, aangezien dit de stof van je badkleding kan beschadigen. Nu hoef je hem alleen nog maar te laten drogen. We snappen dat het verleidelijk is om hem even goed uit te knijpen, maar ook dat kan je beter niet doen. Hierdoor kan de stof namelijk gaan uitlubberen. Laat de badkleding daarom het liefst liggend drogen en leg het op een plek zonder direct zonlicht.

Toch in de wasmachine

Goed, het is dus best even een klusje om je badkleding goed te wassen. Denk jij nou: 'Daar heb ik helemaal geen zin in.' en gooi je hem toch in de wasmachine? Doe je kleding dan op z'n minst in een waszakje. Voeg ook geen wasverzachter toe en zet het programma op handwas. En doe het absoluut niet in de droger, want dan zal het nog sneller verslijten.