Handig: zo laten alle druiven in één keer los

Life Hacks door Maj

Het kan een heel vervelend klusje zijn: alle druiven één voor één losmaken van de tros. Vooral als je in een keer veel druiven nodig hebt... maar hier hebben wij natuurlijk een handige oplossing voor! Stay tuned, want wij delen deze lifehack maar al te graag met jullie!

Zo laten alle druiven in één keer loe

Heb je een leuke picknick of wil je een sapje maken met druiven? Dan is het fijn als je niet elke druif los van de tros hoeft te plukken. Daarom hebben wij dé perfecte tip om alle druiven in één keer van de tros te krijgen! Eigenlijk is het heel simpel. Doe de druiventros in een droge theedoek. Vouw de theedoek dubbel over de druiven en rol met je handen over de druiven heen. Je zult zien, alle druiven laten letterlijk binnen een handomdraai los. Echt de ideale tip! Save for later.

Recept: druivensap

Nu je alle druiven zo snel los kunt maken, wordt het ook een stuk leuker om bijvoorbeeld druivensap te maken. Wij delen ons favoriete recept!

Dit heb je nodig

  • Twee volle trossen druiven
  • Twee pannen
  • Vergiet
  • Lege flessen
  • Optioneel: suiker

Zo maak je deze overheerlijke druivensap

Was de druiven en haal ze van de tros met behulp van je pas geleerde lifehack. Doe de druiven in de pan en zet hem op laag vuur. Doe de deksel op de pan en roer af en toe door. Het kan wel tot drie uur duren voordat alle druiven hun sap hebben afgegeven in de pan. Als je denkt dat de druiven al hun sap hebben afgegeven, is het tijd om te gaan zeven. Leg een vergiet op de andere pan en leeg de druivensap in het vergiet. Laat alles goed uitlekken en zorg ervoor dat alle velletjes zijn opgevangen door het vergiet. Gooi de velletjes weg en doe de sap nog een keer door het vergiet heen, zodat echt alles eruit is.

Nu zet je de pan nog een keer op het vuur en breng je deze aan de kook. Je kunt wat suiker toevoegen als je het sapje wat zoeter wilt hebben. Giet met een trechter het sap in de flessen. Zorg ervoor dat deze flessen goed schoon zijn. Zet de flesjes op de kop en laat ze zo een tijdje staan. Bewaar ze op een droge en donkere plek, de sap is na opening ook maar een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Maar eerst: genieten van je heerlijk huisgemaakte druivensapje! Yum!