Trucje: zo val je sneller in slaap

Life Hacks door Lien

Je hebt al van alles geprobeerd, maar tevergeefs: je draait nog heel wat keren op je andere zij voordat je echt in slaap doezelt. Hoe zorg je er nu voor dat dit sneller lukt? Heel simpel: door dit trucje toe te passen. Het schijnt zo goed te werken dat het je binnen een minuut naar dromenland brengt.

Sneller in slaap vallen

Het voelt natuurlijk enorm frustrerend om niet te kunnen slapen, terwijl je wel slaperig en moe bent. En nog vervelender wordt het wanneer je allerlei trucjes al hebt geprobeerd en ze allemaal niet lijken te werken. Nu schijnt er iets te zijn wat je wel sneller in slaap brengt, namelijk de 4-7-8 methode, een ademhalingstechniek bedacht door Dr. Andrew Weil,  een schrijver die aan Harvard heeft gestudeerd.

De methode kun je voor allerlei dingen gebruiken, bijvoorbeeld om stress te verminderen en positieve gedachtes op te roepen. Daarnaast is ie dus enorm effectief om je in slaap te brengen.

De 4-7-8 methode

Je kunt natuurlijk nooit met zekerheid zeggen dat het werkt, maar het is het proberen waard.

Stap 1: plaats het puntje van je tong op het stukje boven je voortanden. Houd je tong op deze plek gedurende de rest van de oefening.

Stap 2: Adem uit door je mond en maak een geluid alsof je leegloopt.

Stap 3: Adem in voor vier seconden. Doe je mond weer dicht en adem via je neus in voor ook vier seconden.

Stap 4: Houd je adem vast voor zeven seconden.

Stap 5: Adem uit voor acht seconden. Laat jezelf weer leeglopen.

Herhaal dit minimaal vier keer.

Slaap lekker!

Ook interessant: simpel trucje waarmee je jaarlijks 2000 kan besparen