Handige hacks voor een stranddag met kinderen

Life Hacks door Sandra E

Dagje strand gepland met je kinderen? Ga goed voorbereid van huis met deze handige strand hacks. Zo maak je van je stranddag een onvergetelijke dag!

Veiligheid staat voorop

Luieren op het strand zit er vaak voor ouders niet echt in. Je moet ogen voor en achter je hebben. Vooral als het druk is op het strand kun je zo in een onbewaakt moment je kindje kwijt zijn en dat wil je natuurlijk niet. Een telefoonnummer meegeven geeft al een hele hoop rust. Als je kindje toch onverhoopt kwijtraakt en wordt gevonden door een andere strandbezoeker, dan kunnen ze je direct bellen. Er zijn zogenaamde sos kettinkjes of sos armbandjes die je kunt personaliseren. Ook het schrijven van een telefoonnummer met pen op de arm wordt door veel ouders gedaan, het gevaar daarvan is dat door het zand en het water het nummer vervaagt. Een armbandje of kettinkje is daarom een prima oplossing.

Herkenningspunten

Is je kind oud genoeg, spreek dan herkenningspunten af. Een strandtent of een strandpaal met een nummer.

Opblaasbaar speelgoed

Leuk die opblaasbare krokodil, maar waait altijd weg op het strand. Net zoals opblaasbare zwembandjes, een zuchtje wind en je kan er weer achteraan om het te pakken. Kies dus voor zwembandjes van kurk of schuim.

Hoeslaken

Neem een hoeslaken mee van huis. Superhandig voor op het strand. Span deze op het strand en zet in de hoeken zware dingen, zoals de koelbox en de strandtas. Zo creëer je een stukje waar niet snel zand komt.

Wasmand

Emmertjes, schepjes, je sleept een hele hoop spul mee naar het strand. Tip: doe alles in een wasmand(je). Maar dan wel eentje met gaten erin. Aan het eind van je stranddag haal je de mand met speelgoed erin door het water en je spoelt zo het meeste zand er van af! Hoe handig is dat?