Zo verleng jij de levensduur van jouw smartphone

Life Hacks door Zora

Een nieuwe smartphone is een dure investering en volgens de Consumentenbond is de gemmidelde levensduur van een mobiele telefoon maar 2,5 jaar. Het is het waard om er goed voor te zorgen en de levensduur zoveel mogelijk te verlengen. Hoe jij dit doet, lees je hier!

Levensduur van jouw mobiele telefoon verlengen

1. Bescherm jouw smartphone met een hoesje en een screenprotector

Smartphones kunnen heel erg breekbaar zijn en bijvoorbeeld het vervangen van een scherm van een mobiele telefoon is het vaak niet waard. Schaf een screenprotector aan en een aanstevig hoesje die jouw smartphone goed beschermd tegen stoten, krassen en water om de levensduur te verlengen. Wist je dat er ook camaralens beschermers bestaan? Deze plak je op de lenzen van jouw smartphone.

2. Gebruik de originele oplader van jouw mobiele telefoon

De oplader die met jouw smartphone komt is precies gemaakt voor jouw mobiel en is daarom beter dan een andere universele oplader. Zorg er goed voor en raak hem niet kwijt!

3. Laad jouw smartphone niet op terwijl je slaapt

De meeste van ons laden onze mobiel 's nachts op maar dit kan de accu beschadigen en minder lang mee laten gaan. Een smartphone heeft twee à drie uur nodig om volledig op te laden. Wanneer de batterij al 100 procent is, is het beter om deze van de oplader te halen. 

4. Zet je mobiele telefoon af en toe uit

Onze smartpones hebben we 24 uur aanstaan zodat we altijd bereikbaar zjjn, maar dit onmisbare apparaat heeft ook af en toe zijn rust nodig. Schakel jouw telefoon af en toe uit om de levensduur te verlengen.

5. Houd je smartphone schoon

Een schone smartphone gaat langer mee. Gebruik een tandenstoker om goed bij de hoekjes en openingen te komen van jouw mobiele telefoon. Reinig het hoesje ook regelmatig.