Tips voor het reinigen van je matras

Life Hacks door Maj

Het liefst doen we zo lang mogelijk met een matras. Om de levensduur van je matras te verlengen, is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan. Wij geven je daarom een aantal tips mee om jouw matras te reinigen en verzorgen. 

1. Luchten en omkeren van je matras

Frisse lucht is een must om je matras te beschermen tegen vocht en huisstofmijt. Zorg er dus voor dat je regelmatig je raam openzet om je matras te luchten. Verder kan je elke 2-3 maanden het matras omdraaien om de druk op het matras te verminderen. Zo slijt je matras minder en heb je er langer plezier van.

2. Bed opmaken

Voordat je het bed opmaakt, is het goed om je matras eerst de tijd te geven om te drogen. Na het opstaan dus het matras even laten luchten en na je ochtendroutine kan het bed worden opgemaakt.

3. Topmatras

Een topmatras heeft veel voordelen: het beschermt namelijk je matras tegen vlekken, vocht en het zorgt ervoor dat zweet niet het matras indringt. Kortom, een goede tip om de levensduur van je matras te verlengen.

4. Stofzuigen

Een hele handige hack: probeer je matras wekelijks te stofzuigen. Elke keer als je het bed verschoont is het goed om je matras te stofzuigen, hierdoor wordt huisstofmijt verwijderd. Gebruik hiervoor een mondstuk speciaal voor meubels, zodat de stof van het matras niet wordt aangetast.

5. Matrashoes wassen

Sommige matrassen hebben het voordeel dat je de matrashoes eraf kan halen. Check op de was instructies of de hoes ook wasbaar is, super fijn om je matrashoes fris te houden! 

6. Vlekken juist verwijderen

Vlekken in een matras moeten meteen behandeld worden. Dit kan gedaan worden door een schoonmaakoplossing met azijn op het matras te sprayen of door zuiveringszout te gebruiken. Soms is het al genoeg om met een microvezeldoek te deppen. Zeg maar hallo tegen je nieuwe matras!