De cv-ketel op eco-stand: zo doe je dat

Life Hacks door Zora

De laatste tijd komen er steeds meer hacks boven water om thuis geld te besparen. Zuiniger met energie omgaan is een hot topic door de stijgende prijzen en daarnaast worden we ook steeds bewuster van ons gasverbruik. Wist je dat jij hierop kan bezuinigen door jouw cv-ketel anders in te stellen? Nee? Lees dan vooral verder.

Waarom cv-ketel in eco-stand zetten?

Door jouw cv-ketel op de eco-stand te zetten - in plaats van op de comfortstand, waar die meestal op ingesteld wordt wanneer deze wordt geïnstalleerd - kan jij gas en dus geld besparen. Een cv-ketel zorgt ervoor dat jouw radiatoren heet water krijgen en jouw stulpje kunnen verwarmen. Deze staat standaard ingesteld op 80 à 90 graden wat tegenwoordig onnodig heet is. 50 à 60 graden is genoeg en wanneer je vloerverwarming hebt is 40 graden zelfs een prima temperatuur. De eco-stand zorgt ervoor dat je iets langer moet wachten op warm water uit de kraan en totdat jouw huisje is opgewarmd. Wij vinden het de moeite waard!

Zo doe je het

Ben je een van de weinigen die nog de handleiding ergens heeft liggen? Daar kun je de instructies vinden die je kan volgen om de stand te veranderen. Geen handleiding meer? Op Google kun je eenvoudig een digitale versie vinden door 'handleiding' gevolgd door het type cv-ketel die jij hebt, in te typen.