Hoe lang kun je (zelfgemaakte) hummus bewaren?

Food door Chloe

Hmm... Als er iets is waar we gek op zijn is het wel hummus. Het is heerlijk op een broodje, maar ook om groenten zoals paprika in te dippen. Maar als we hem eenmaal hebben opengemaakt, hoe lang kunnen we het dan nog bewaren?

Hoe lang kun je hummus bewaren?

De meesten van ons zullen hummus waarschijnlijk in de supermarkt halen. Hoewel er altijd een houdbaarheidsdatum op staat, is het niet altijd duidelijk hoe lang je het nog kan bewaren nadat de verpakking is geopend. Over het algemeen is kant-en-klare hummus zo’n vijf tot tien dagen na openen houdbaar. Genoeg tijd dus om hem op te krijgen.

Hoe zit dat met zelfgemaakte hummus?

Maak jij je hummus weleens zelf? Dan is de houdbaarheidsdatum een stuk korter. Zelfgemaakte hummus kun je namelijk slechts één tot drie dagen in de koelkast bewaren. Je moet de hummus dus wat sneller opeten, maar zelfgemaakt is het natuurlijk wel veel lekkerder. Dat opeten komt dus wel goed.

Bewaaradvies

Over het algemeen moet hummus in de koelkast worden bewaard. Toch kun je er ook voor kiezen om het in te vriezen. Hierdoor wordt de houdbaarheidsdatum aanzienlijk verlengd. Zowel kant-en-klare hummus als zelfgemaakte hummus kun je tot drie maanden bewaren. Toch raden we dit bij zelfgemaakte hummus af. De kans is namelijk groot dat de hummus hierdoor papperig wordt en dus minder lekker. Daarbij is vers natuurlijk altijd het beste.

Wanneer is hummus niet meer goed?

Twijfel je of je de hummus nog kunt eten of beter kunt weggooien? Bedorven hummus is makkelijk te herkennen. Als het is verkleurd en waterig is, dan is het niet meer goed. Hoe zonde ook, in dat geval kun je het beter weggooien.