De 5 lekkerste speciale koffierecepten

Food door Maj

Er kan veel gevarieerd worden met koffie, maar soms is het moeilijk om je creativiteit op de vroege de ochtend verder te laten komen dan een espresso of een cappuccino. Toch heeft koffie veel meer te bieden en zijn er genoeg heerlijke speciale recepten. Specerijen kunnen worden toegevoegd voor een spicy effect of je kan de koffie juist zoeter maken door chocolade te gebruiken. En vergeet niet de overheerlijke ijskoffies die als dessert ook niet misstaan. Toch even geen inspiratie op het gebied van koffie? We've got your back, want wij laten je zien hoe je de 5 lekkerste speciale koffierecepten maakt als een echte barista. 

1. Kaneel speculoos koffie 

Een heerlijk warm winters drankje met een vleugje kaneel. Begin met het opschuimen van 200 ml melk in de melkschuimer. Voeg 1 theelepel speculoos pasta toe aan de warme melk en roer goed door. Zet vervolgens 30 ml espresso en meng dit met de melk en speculoos pasta. Maak de koffie af met een snufje kaneelpoeder en je speciale koffie is klaar!

2. Sneeuwcup

Nu gaan we door met een fruitig koffierecept die ook heerlijk is bij de borrel of als dessert. Begin met het verwarmen van 50 ml melk al kloppend met 15 gram marshmallows. Verwarm door tot de marshmallows zijn opgelost. Verdeel vervolgens 25 ml chocoladesaus over een glas. Meng dan 1 eetlepel sinaasappellikeur of sinaasappelrasp door een kop koffie en giet over de chocoladesaus. Schep het melkschuim erop en maak af met kaneelpoeder. Als decoratie kunnen er nog marshmallows met een prikker op de koffie worden gelegd en je sneeuwcup kan geserveerd worden!

3. Pumpkin spice latte

Het perfecte drankje voor een koude winterse dag: deze pumpkin spice latte. Breng in een pan 200 ml melk, 1 eetlepel pompoenpuree, 1/2 theelepel vanillesuiker en 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden aan de kook. Meng dit geheel goed door elkaar. Schenk vervolgens 1 kopje koffie erbij en roer goed door. Giet het mengsel in een glas en verdeel de slagroom hierover. Decoreer je pumpkin spice latte met cacao poeder en koek- en speculaaskruiden naar smaak. Dat is nog eens smullen!

4. Mokka-ijskoffie

Dan deze overheerlijke mokka ijskoffie. Rasp de schil van de sinaasappel in dunne reepjes en hak 1 eetlepels hazelnoten grof. Vervolgens schep je in het glas 1 bol mokka-ijs en schenk je 40 ml espresso over het bolletje ijs. Verdeel dan de slagroom, hazelnoten en sinaasappelreepjes over de ijskoffie. Super lekker als dessert of als snack tussendoor.

5. Chocoladekoffie

Voor de echte zoetekauwers opgelet: chocoladekoffie. Begin met het hakken van 50 gram pure chocolade. Verwarm vervolgens 200 ml melk in een pan tot het kookpunt en roer daarna de chocolade erdoorheen. Voeg er als laatste 1 theelepel rietsuiker doorheen. Als het geheel goed gemengd is kan er 1 kopje espresso worden geschonken in een glas. Schenk hierover de warme chocolademelk en garneer met slagroom en pure chocolade of fijngehakte pecannoten. En daar is die dan, je heerlijke chocoladekoffie!