Deze heerlijke zelf gemaakte chocolade cake hoef je met niemand te delen

Food door Michelle

Chocoladecake, wie houdt er niet van? Met dit lekkere recept laten we je zien hoe je een chocoladecake in een mok kan maken. Deze kleine cake heb je binnen vijf minuten klaar en is perfect als makkelijk toetje of als lekkernij tijdens de koudere dagen. Door het formaat hoef je hem lekker met niemand te delen, heerlijk.

Benodigdheden chocolade mugcake 

40 gram pure chocolade

40 gram boter

Snuf zout

1 eetlepel suiker 

2 eetlepels bloem

Snuf bakpoeder

1 ei 

Bereiding chocolade mugcake

Stap 1

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe die in een kom. Doe daar vervolgens de boter en het zout bij en laat dat smelten in de magnetron (750 W) voor 1 minuut. 

Stap 2

Voeg aan de kom de suiker, de bloem en de bakpoeder toe en roer het goed door elkaar tot je een glad mengsel krijgt. Doe het mengsel vervolgens in een mok, let hierbij goed op dat de mok die je gebruikt magnetron-bestendig is. Breek een ei boven de mok en roer die goed door het mengsel tot je een mooi glad beslag krijgt.  

Mugcake recept

Stap 3

Zet de mok in de magnetron (750 W) voor 2 minuten. Haal na twee minuten de mok uit de magnetron en prik met een saté prikker in je cake. Zit er beslag aan de prikker? Dan moet je de cake nog iets langer laten bakken. Als de prikker droog is dan is de cake klaar. Laat de cake na het bakken een paar minuten afkoelen, daarna is hij klaar om opgegeten te worden. Heerlijk èn simpel.

Tip: met dit lekkere recept kan je eindeloos variëren: voeg bijvoorbeeld stukjes hazelnoot toe of top je mugcake af met een beetje slagroom of fruit. En ben jij een echte chocolade fan? Maak dan ook eens deze lekkere Nutella taart!

Favoriete items van Welke: