Met deze tips houd jij je goede voornemens makkelijker vol

Life Hacks door Michelle

Gezonder eten, stoppen met roken of minder stress hebben. Iedereen heeft wel een verbeterpunt waar je aan wilt werken in het nieuwe jaar. Maar vaak gaan die goede voornemens na een aantal weken weer deur uit, en dat is zonde. Wij geven een aantal tips waardoor jij je goede voornemens zeker gaat volhouden.

Maak een strak plan

Als je voor jezelf duidelijk hebt wat je doel is in het volgende jaar is het belangrijk dat je gaat nadenken over hoe je dat doel wilt gaan bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, hoe ga je dan je eetschema aanpassen en hoe vaak heb je wekelijks tijd om te sporten? Hierbij is het ook belangrijk dat jij je doelen realistisch houdt. Als je wilt stoppen met roken moet je er rekening mee houden dat het best lastig kan zijn en dat het waarschijnlijk een tijdje duurt. Laat je hierdoor niet demotiveren, maar werk je plan af richting je doel.

Goede voornemens volhouden

Blijf positief

Voor de een is goed voornemen volhouden makkelijker dan voor de ander. Het belangrijkste onderdeel van het volhouden is om positief te blijven. Het kan bijvoorbeeld helpen door een lijstje te maken met voor- en nadelen van je doel. Als je een keer een dag je motivatie verliest kan je naar de pluspunten kijken, en dit kan ervoor zorgen dat jij je voornemens makkelijker volhoudt. Advies van vrienden en familie is vaak ook een goede motivatie, praat dus regelmatig met mensen die jou kunnen helpen.

Beloon jezelf af en toe

Als jij bepaalde doelen wilt bereiken moet je soms streng zijn voor jezelf. Zodra je bijvoorbeeld op een feestje bent waar iedereen rookt, laat je dan daardoor niet overhalen en blijf aan je doel denken. Toch is te streng zijn voor jezelf ook niet goed. Als je voor jezelf hebt besloten dat je wilt afvallen werkt het bijvoorbeeld niet om tegen jezelf te zeggen dat je nooit meer je favoriete eten mag eten. Hierdoor maak je het alleen maar moeilijker voor jezelf en wordt volhouden juist lastiger. Zoek voor jezelf een goede balans.

Favoriete items van Welke: