5 handige tips om je beddengoed op te vouwen

Life Hacks door Maj

Onder het huishouden vallen verschillende klusjes die niet altijd allemaal even leuk zijn. Het netjes opvouwen van je beddengoed bijvoorbeeld is zo'n klusje dat je liever een tijdje uitstelt, vooral als je deze klus alleen moet klaren. Vaak resulteert het in een kreukelig pakketje. No worries, want met de tips van Welke.nl wordt het opvouwen van je beddengoed een makkie!

1. Zorg voor ruimte

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt tijdens het opvouwen van je beddengoed. Als je weinig plaats hebt om de lakens goed neer te leggen, wordt het netjes opvouwen ook een stukje moeilijker. Gebruik bijvoorbeeld een grote tafel of het bed zelf om het vouwen makkelijker te maken.

2. Maak het beddengoed plat

Voordat je begint met opvouwen, is het erg fijn als de kreukels uit je beddengoed zijn verdwenen. Geen zin om te strijken? Dan hebben wij wel een aantal tips! Schud je beddengoed uit wanneer het uit de wasmachine komt en hang het zo wijd mogelijk op. Je haalt ook heel snel een handstomer eroverheen. De derde truc is gericht op het verwijderen van kreukels uit de lakens. Als je altijd last hebt omdat je extra tijd moet besteden aan het strijken, haast je dan niet! Met behulp van textielspray zijn de kreukels in de lakens in een mum van tijd weg en hoef je niet meer te strijken. Sprayen en na een paar minuten ziet hoe ze verdwijnen.

3. Hoeslaken opvouwen

Netjes je hoeslaken opvouwen? Volg onderstaande stappen en het gaat een stuk makkelijker!

  1. Leg het hoeslakenmet de elastieken rand naar boven op je bed of tafel neer.
  2. Vouw de onderzijde gelijk naar boven en steek de onderste hoeken in de bovenste.
  3. Strijk alles zo glad mogelijk, zodat je kreukels beperkt.
  4. Vouw de onderste rand zonder elastiek een derde naar boven toe. 
  5. Vouw het geheel verticaal in drie delen.
  6. Vouw nu nogmaals horizontaal in drie delen. Zo heb je een mooi compact pakketje!

4. Dekbedovertrek opvouwen

Na je hoeslaken, is het tijd om je bedovertrek op te vouwen.

  1. Leg je bedovertrek eerst plat neer op een fijn ondervlak
  2. Heeft je dekbedovertrek onderaan een extra flap? Vouw deze dan eerst naar binnen.
  3. Begin dan verder te gaan met vouwen. Houd alles vooral netjes en plat door af en toe met je hand eroverheen te strijken. Probeer een vierkant te krijgen van dezelfde grootte als je gevouwen hoeslaken door telkens dubbel te vouwen. 

5. Gebruik de kussenslopen goed

Een kussensloop opvouwen moet wel goed gaan, maar wij hebben ook nog een kleine extra lifehack. Je gebruikt namelijk je kussenslopen om je setjes beddengoed bij elkaar te houden. Vouw je beddengoed zo dat het in je kussensloop past. Zo berg je het goed op in de kast en houd je alles bij elkaar! Ideaal toch?