Zo pel je razendsnel een eitje
Soms kan je (iets overdreven) uren bezig zijn met het pellen van één simpel eitje. Daarnaast is het vaak ook te warm aan je vingers om te pellen en met een andere methode blijven er nog eierschillen aan je eitje kleven. Allemaal niet zo handig en daarom hebben wij dé lifehack voor jullie: zo pel je razendsnel een eitje.
Zo pel je razendsnel een eitje
Je begint natuurlijk met het koken van een eitje. Zodra deze klaar is, pak je er een drinkglas bij. Je doet het eitje in het glas en vult deze aan met koud water. Leg vervolgens je hand boven op het glas en begin te schudden met het glas. Doe dit voor ongeveer 4 seconden. Et voilà, je ziet dat de schil van het ei er gewoon volledig af is. Deze kun je nu dus weggooien en lekker genieten van je warm gekookt eitje. Een geweldige lifehack voor in de keuken, right?
Recept: scrambled eggs
Heb je even geen zin in een gekookt eitje, maar wil je wel een recept met ei maken? Ga dan voor deze lekkere scrambled eggs. Wij hebben namelijk een recept die nog smeuïger en lekkerder is dan de normale scrambled eggs.
Dit heb je nodig
- 2 eieren
- Boter
- Bieslook
- Zout en peper
- 1 eetlepel crème fraiche
- Garde
- Koekenpan of steelpan
- Spatel
Zo maak je de lekkerste scrambled eggs
- Begin met het kloppen van de eieren totdat ze licht schuimen.
- Smelt nu 1 eetlepel boter in de pan op middelhoog vuur.
- Voeg de losgeklopte eieren toe aan de pan.
- Houd met een spatel het mengsel continu in beweging.
- Als de eieren halfgaar zijn, voeg je een tweede eetlepel boter toe. Blijven roeren en daarna de derde eetlepel boter toevoegen.
- Haal de pan van het vuur en voeg nu de crème fraiche, bieslook naar smaak, zout en peper toe.
- Even goed roeren en daarna meteen serveren. Heel lekker met een broodje en tomaatjes!