Zo creëer je de gezelligste tuin

Life Hacks door Michelle

Het zomerseizoen komt er weer aan. Dat betekent dat de zon vaker zal gaan schijnen en je wellicht weer dagen in de tuin door gaat brengen. Natuurlijk doe je dat liever in een gezellige tuin, maar hoe creëer je die? Wij hebben zes tips voor jou om de gezelligste tuin te creëren.

 

Watervalletje of fonteintje

Water is ideaal om je tuin een stukje gezelliger te maken. Met een waterval of fontein word je tuin in één klap onwijs gezellig. Een fontein of waterval hoeft trouwens ook helemaal niet duur te zijn. Je kan deze namelijk vrij simpel zelf maken, hierdoor kan je hem helemaal aanpassen aan jouw tuin.

Waterschaal

Geen tijd, budget of zin om zelf een waterval of fontein te (laten) maken? Dan kan je ook een waterschaal plaatsen in de tuin. Dit is supergezellig, goedkoop en makkelijk. Je kiest een paar schalen, denk aan bloempotten, glazen vazen of metalen schalen. Vul deze voor een deel met water en doe er levendige planten in. Deze zijn ook makkelijk, want veel aandacht hebben ze niet nodig.

Tuinverlichting

Een sfeerlampje of een mooie buitenverlichting kan je tuin erg goed doen. Je hebt voornamelijk twee keuzes: lampen die je niet ziet totdat je ze aanzet of decoratieve lampen die je hoe dan ook ziet staan. De eerste geeft vooral s ’avonds veel sfeer in je tuin. De tweede zorgt overdag ook voor leuke decoratie. Hoe dan ook zal het in de avond ook gezellig worden in jouw tuin.

Buitenposters

Een leuk accessoire voor in de tuin zijn posters. Deze kan je hangen aan de schutting of muur van het huis. Er zijn veel verschillende soorten posters. Je kunt je tuin dus helemaal inrichten naar een eigen thema. De posters zullen dit thema dan nog meer versterken. Denk bijvoorbeeld aan het thema strand of juist bos. 

Buitenkleed

Ben je niet zo tevreden met je tegels? Of houd je liever van een zachtere ondergrond voor je voeten, dan is een buitenkleed perfect. Hiermee kan je namelijk de tegels verbergen maar zorgt het ook voor een knusse sfeer in de tuin. Het geeft een huiselijk gevoel, maar dan lekker in je tuin.

Bloemen en planten

Geef meer kleur in je tuin met verschillende soorten bloemen in allemaal kleuren. Er bestaan onwijs veel soorten dus voor iedere tuin andere opties. Ook komen er veel insecten op af wat ook voor gezelligheid zorgt.

Favoriete items van Welke: