Met deze tip ruikt je kleding altijd heerlijk fris

Life Hacks door Chloe

Je herkent het vast wel. Heb je net een wasje gedraaid en ga je er vanuit dat een heerlijke geur je tegemoet komt, maar ruik je niks. Te weinig wasmiddel of wasverzwachter gebruikt? Nee hoor. Met deze lifehack ruikt je was altijd heerlijk fris.

Was heeft een muffe geur

Hoewel je zal verwachten dat je was altijd fris ruikend uit de wasmachine komt, valt dit nog best tegen. Nou kan je er een hele lading wasverzwachter bij gooien, maar dat is ook niet echt goed voor je kleding. Maar ja, hoe kom je dan van die muffe geur in je was af? Geen zorgen, daar hebben wij een handig trucje voor.

Wondermiddeltje

Laat die wasverzachter voortaan maar staan, want er is een ander middeltje wat nog veel beter werkt. Het voordeel is ook dat je het waarschijnlijk al hebt staan. Het wondermiddeltje voor een altijd fris ruikende was is namelijk een klein scheutje gesitilleerde witte azijn. Je gebruikt dit gewoon als wasverzachter, dus je doet hem ook in hetzelfde vakje. Hierna zal je was dus altijd heerlijk ruiken als je de wasmachine uitruimt.

Goed voor de wasmachine

Naast dat je kleding voortaan altijd heerlijk fris uit de wasmachine komt, is er nog een groot voordeel. Het is namelijk ontzettend goed voor je wasmachine. Witte azijn desinfecteert namelijk en zo voorkom je vieze geurtjes en schimmel in je trommel. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je kleding statisch wordt. De perfecte vervanger dus!