Zo houd je jouw warme truien mooi en pluisvrij

Life Hacks door Maj

Het is belangrijk om je truien goed te verzorgen als je wilt dat je favoriete sweats lang meegaan. Ook is het een stuk duurzamer om langer te doen met kleding, wat natuurlijk weer in je portemonnee scheelt. Het zit hem vooral in de kleine dingen die er voor kunnen zorgen dat je truien langer mooi blijven. Wij delen een aantal tips hoe je jouw warme truien mooi en pluisvrij houdt,  waardoor ze zeker langer meegaan.

1. Gebruik handige tools

Tools kunnen erg handig zijn om je kleding een boost te geven. Denk aan bijvoorbeeld een ontpiller om je truien weer mooi glad te maken of een pluizenroller. Hiermee kun je eenvoudig pluisjes verwijderen van je truien. Rol de roller voorzichtig over de trui en probeer dit regelmatig te doen.

2. Binnenstebuiten wassen

Was je truien altijd binnenstebuiten. Hierdoor komt de buitenkant van de trui minder snel in aanraking met ruwe oppervlakken. Zo krijg je minder snel pluisjes. Probeer ook een mild wasmiddel te gebruiken en was op een lage temperatuur!

3. Vermijd wrijving 

Pluizen ontstaan snel door wrijving van de trui tegen een ander materiaal. Probeer daarom zo min mogelijk tassen te dragen op je trui en pas op met ruwe tafels en stoelen. Hierdoor gaat je truien snel pillen en haken.

4. Gebruik een waszakje

Probeer je truien altijd in een waszakje te wassen, want dit beschermt de trui tegen wrijving. Ook zorgt het ervoor dat losse pluisjes niet in de trommel terechtkomen. Handig!

5. Lucht je truien regelmatig

Was je truien niet te vaak en lucht ze regelmatig even buiten. Laat ze even uitwaaien, dit zorgt ervoor dat de vezels weer kunnen ademen.

6. Gebruik geen droger

Het kan verleidelijk zijn om je gewassen trui even snel te drogen, maar om pluizen te voorkomen kun je dit echt beter niet doen. De hitte van de droger kunnen voor meer pluisjes zorgen. Laat je truien op natuurlijke wijze drogen, dat is veel beter voor de trui.

7. Je truien juist opbergen

Gebruik brede kleerhangers die het liefst gewatteerd zijn, dit zorgt ervoor dat je truien kunnen ademen en je geen rare afdrukken in je kleding krijgt. Verder een tip om gebreide truien niet op te hangen, maar op te vouwen. Anders heb je kans dat het breisel uitrekt en daar wordt je wollen trui niet beter op.

Lees hier ook 5 praktische tips voor het opbergen van je winterkleding.