Dit is waarom jij een kiwi elke dag moet eten

Food door Britt

Ben jij ook zo fan van kiwi’s? Het is niet alleen een heerlijke vrucht, maar de kiwi is ook ontzettend gezond. Wist je dat een kiwi het dubbele aantal vitamine C bevat van een sinaasappel? De kiwi’s behoren tot de gezondste vruchten en daarom moet jij elke dag een kiwi eten.

Lees meer: De lekkerste smoothies voor in de vroege ochtend

Vitamine C

De kiwi zit vol met vitamine C. Wist je dat als je één kiwi eet, je de aanbevolen dagelijkse dosis Vitamine C al binnen hebt? De kiwi verslaat met gemak andere vruchten en heeft zelfs het dubbele aantal vitamine C van een sinaasappel. Waarom heb je vitamine C nodig? Vitamine C beschermt je lichaamscellen tegen schade, is nodig voor de vorming van bindweefsel en voor de opname van ijzer. Het helpt ook mee aan het in stand houden van je weerstand en zorgt ervoor dat je gezond blijft.

Vol met vitamines

Vitamine C is niet de enige vitamine die de vrucht bevat. Zo zit de kiwi vol met vitamine E en vitamine K. Vitamine E beschermt de cellen, celwanden, bloedbanen en weefsel in je lichaam. Vitamine K zorgt voor een goede bloedstolling. Erg gezond dus, zo’n kiwi.

Vezels

Als je de kiwi vergelijkt met andere stukken fruit, heeft de kiwi ook een hogere dosis aan vezels. Mensen die veel vezels eten hebben een 15% lager risico op darmkanker, 15% lagere kans op diabetes type 2 en hebben een 20% lager risico op hart- en vaatziekten. Ook is de kiwi, door de vele vezels, goed voor je darmfuncties en stoelgang.

Weinig calorieën 

Zin in iets zoets en ben je bezig met afvallen? Een kiwi is het perfecte tussendoortje. Heerlijk zoet en laag in calorieën. Wist je dat een kiwi maar 50 calorieën bevat? Daarnaast verlagen de vezels je eetlust en versnellen je stofwisseling.

Slaap je slecht?

Slaap je slecht? Eet in plaats van bij het ontbijt je kiwi voor het slapen gaan. Het stofje serotonine zit ook in de gezonde vrucht. Serotonine heeft invloed op je nachtrust. Je lichaam zet serotonine namelijk om in melatonine, wat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Eet één uur voordat je gaat slapen een kiwi, dit zorgt voor een betere en diepere slaap. In combinatie met een verse thee, slaap jij als een roosje.

Ben je overtuigd om een kiwi aan jouw eetpatroon toe te voegen? Het heeft alleen maar voordelen en het is super lekker. Probeer het!