Luie manieren om iedere dag calorieën te verbranden

Life Hacks door Lien

Dit wil je gewoon weten: manieren om calorieën te verbranden zonder dat je daar hard voor hoeft te werken. Geen gezwoeg en gezweet, maar op een lowkey manier afvallen. Geloof het of niet, het kan echt. Er bestaan een aantal activiteiten die weinig energie kosten waar je toch het één en ander mee verbrandt. Van staand werken tot kauwgom kauwen: als je weinig inspanning wilt verrichten, ga je deze trucjes zeker willen toepassen.

Staand werken

We weten allemaal dat de hele dag zitten niet bepaald gezond is. Dit afwisselen met staand werken is dan ook een stuk beter voor je lichaam. Maar wist je dat je daarmee ook nog eens heel wat calorieën verbrandt? Zo sport je dus eigenlijk tijdens het werken, maar dan zonder het zweten en de spierpijn achteraf.

Kauwgom kauwen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit trucje verbrandt ook daadwerkelijk wat calorietjes. Zoals je misschien al verwacht, werkt het vooral op je gezichtsspieren. Je kunt er een bijzonder strakke kaaklijn van krijgen. De kracht zit ‘m in de herhaling, dus veel kauwgom kauwen is key. Hallo vlijmscherpe kaak!

Zingen

Nog eentje die we eventjes moeten uitleggen: zingen. Ondanks dat je het niet zou verwachten, is zelfs dit een manier om calorieën te verbranden. Daarnaast laat zingen ook nog eens endorfines vrijkomen en verlaagt het je stresshormoon. Genoeg redenen om weer eens vaker te gaan zingen. Onder de douche, bijvoorbeeld.

Slapen

Zelfs zoiets simpels als een goede nachtrust kan je doen afslanken. Dit is veruit de makkelijkste manier en de optie die het minst energie kost – je slaapt ten slotte. Dit doen we allemaal en je lichaam heeft het nodig om op te laden. Pak jij te weinig uurtjes slaap? Dan kan het zijn dat je een lager metabolisme gaat ontwikkelen. Zo verhoog je de kans op gewichtstoename. Dat wil je natuurlijk niet. Dus, vanavond vroeg erin dan maar.

Ook interessant: 5 manieren om een kurk uit een fles wijn te halen