Maak je huis voorjaars klaar met deze tips

Wonen door Maj

Het is bijna zo ver: de lente komt eraan! De vogeltjes beginnen te fluiten, het blijft langer licht buiten en het zonnetje gaat weer schijnen. De perfecte tijd om eens even kritisch door je huis heen te gaan en het helemaal voorjaars klaar te maken. Geef je huis weer een frisse uitstraling met deze tips.

1. Voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar start je pas echt fijn na de grote voorjaarsschoonmaak. Het gaat hierbij niet alleen om een oppervlakkige schoonmaak met de stofzuiger en dweil, maar echt om een grondige schoonmaak. Pak ook even de keukenkastjes mee en zet alle meubels eens aan de kant, zodat je er goed bij kan met de stofzuiger. Vergeet ook niet om de gordijnen te wassen en het vloerkleed te reinigen. Zo voelt alles fris aan en kun je weer even vooruit.

2. Alle winterse spullen opbergen

Heb je nog winterse decoratie staan of accessoires die je te donker vind qua kleur? Maak een speciale doos voor deze accessoires en berg ze goed op. Zo kun je elk seizoen wisselen en makkelijk je huis weer ready maken voor het nieuwe seizoen.

3. Bloemen en planten

Bij de lente moet je al snel denken aan vrolijke bloemen, tulpen en veel kleur in huis. Deze vrolijkheid kun je al snel bereiken met een paar mooie bloemen en planten. Denk aan de krokus, viooltjes en narcissen. Dat wordt een retourtje naar het tuincentrum!

4. Vrolijke decoratie

Decoratie kan een heel groot verschil maken in je interieur. Vervang bijvoorbeeld de kussenslopen van je sierkussens voor nieuwe lenteachtige patronen en kleuren. Het kan ook heel leuk zijn om je muurdecoratie te vervangen door nieuwe posters in de schilderijtjes te hangen. Als je echt wilt uitpakken, kun je ook een muur in een kleurtje verven. Zo maak je met kleine aanpassingen je huis helemaal voorjaarsklaar!

5. De tuin weer voorjaars klaar maken

Wanneer het weer mooi wordt en de zon gaat schijnen, willen we natuurlijk allemaal weer lekker in de tuin zitten. In ieder geval geeft het een fijn gevoel als de tuin weer mooi is aangekleed en de bloemetjes in de bloei staan. Maar hoe maak je die tuin nou voorjaarsklaar? Begin met het verwijderen van al het onkruid, ga aan de slag met het snoeien van de planten en verwijder groene aanslag op de tegels met schoonmaakazijn. Plant een aantal leuke bloemetjes en planten die geschikt zijn voor het lenteweer. Zo maak je van je tuin meteen weer een vrolijk paradijsje!