Dit zijn de beste kleuren voor jouw slaapkamermuur

Wonen door Britt

Ben je de kleur op je slaapkamermuur helemaal zat en wil je iets nieuws? Kies dan niet alleen voor je favoriete kleur, maar denk ook eens na over wat de kleuren met jou doen. Kleuren wekken namelijk allemaal een andere emotie bij jou op. Lees hier wat de kleur met jou en je slaapkamer doet.

Lees meer: Zo maak je van je slaapkamer de ultieme relaxplek

Rood

Het komt niet als een verrassing, maar de kleur rood is een signaalkleur. Dit is ook de reden dat je de kleur veel terug ziet komen in het verkeer. Rood is ook de kleur van de liefde, passie en moed. Rood is een aanwezige en dominante kleur die zorgt voor levenslust. Fijn voor bij het opstaan, maar het is niet de kleur om te relaxen in je kamer.

Oranje 

Oranje is de kleur die zorgt dat je opgewekt, positief en stralend in het leven staat. Werk jij in de creatieve sector of doe je een creatieve opleiding en staat jouw bureau in je slaapkamer? Dan is het een slimme keuze om die muur (of een gedeelte ervan) oranje te verven. Oranje zorgt namelijk voor creativiteit. Scheelt jou weer brainstormen.

Blauw 

De kleur blauw is ook de perfecte kleur voor achter je bureau. Blauw werkt kalmerend en bevordert het denken en concentratie. De kleur zorgt ook voor rust en ruimte. Perfecte kleur voor jouw slaapkamer.

Groen 

Groen staat voor gezondheid, veiligheid en balans. Het werkt net als de kleur blauw kalmerend op je lichaam en geest. Ook dit is een goede keuze en helemaal de trend van nu.

Grijs

Grijs wordt geassocieerd met het onvergankelijke en staat voor stabiliteit, elegantie en geborgenheid. Het gevoel van bescherming is een fijn gevoel net voordat je in slaap valt.

Bruin 

De aardetint bruin is uitgesproken basiskleur, die perfect past in jouw slaapkamer. Het is neutraal, natuurlijk en sfeervol. Het zorgt voor evenwicht en rust in ons hoofd en houdt ons met beide benen op de grond.

Perfecte balans

Wil je een rustgevende slaapkamer, waar je optimaal tot rust komt en weer fris opstaat? Kies voor neutrale tinten, aardetinten, groen of blauw. Heb je de basis rustig gehouden? Ga dan los met accessoires of accenten in de kleuren oranje of geel. Zo creëer je de rust voor in de avond en de energieboost voor in de ochtend. Hou je ervan om te verdwijnen in je kamer en helemaal te cocoonen? Verf je kamer in een donkere kleur en verf het plafond mee. Klinkt misschien eng, maar geen zorgen. Combineer het met lichte accessoires en beddengoed en je hebt een heerlijke kamer.