5 tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar

Wonen door Chloe

Nu de zon zich steeds vaker laat zien krijgen we ook steeds meer zin om de tuin in te duiken. Maar waarschijnlijk is er weinig gebeurt de laatste maanden en kan je tuin dus wel wat onderhoud gebruiken. Wil jij je tuin helemaal klaar maken voor het voorjaar? Dat doe je met deze tips.

Onkruid verwijderen

Het kan een vervelend klusje zijn, maar je krijgt er wel een hele nette tuin voor terug. Onkruid heeft de laatste maanden alle vrijheid gehad om te groeien en dat oogt direct heel rommelig. Verwijder onkruid dus het liefst met de hand. Dit verkleint namelijk de kans dat het terugkomt en zo scheelt dat je in de toekomst dus weer werk.

Snoeien

Ook dit is zo'n klusje waar je behoorlijk tegenop kan zien. Toch is het belangrijk op tijd je planten te snoeien. Op deze manier zorg je ervoor dat ze op hun mooiste bloeien en je ervan kunt genieten. Natuurlijk is de beste tijd om je plant te snoeien voor iedere plant anders. Check dit dus eerst even voor je begint.

Groene aanslag verwijderen

Niet alleen het onkruid, maar ook groene aanslag heeft zich lekker kunnen ontwikkelen de laatste maanden. Zien jouw tegels ook groen? Dan is het tijd om deze een grondige schoonmaakbeurt te geven. Dit kan je doen met groene aanslag reiniger, maar er zijn ook andere opties. Zo is schoonmaakazijn voor tuinmeubelen en strooizout weer perfect voor je tegels.

Planten shoppen

Dan komen we nu bij het leukere gedeelte aan: planten shoppen! Met het voorjaar kan je tuin natuurlijk wel wat kleur gebruiken. Tijd voor een ritje naar het tuincentrum dus. Kies één kleur of een gezellig kleurenpalet en koop verschillende planten, bloemen en potten om je tuin mee op te fleuren.

Maak je tuin diervriendelijk

Als er iets is waar we in het voorjaar van kunnen genieten dan zijn het wel fluitende vogeltjes. Zorg daarom ook dat je tuin diervriendelijk is. Hang bijvoorbeeld een vogelhuisje op of maak een eigen insectenhotel. Wist je dat isecten zorgen voor een gezonde en mooie tuin? Snel aan de slag dus.