Zo bereid jij de grote voorjaarsschoonmaak voor

Lifestyle door Maj

De lente is weer begonnen en dat betekent dat het tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. De vraag is alleen: hoe pak je dit het beste aan en wat is de juiste volgorde om je huis weer spic en span te krijgen? Wij laten je zien hoe je je voorbereid op de grote voorjaarsschoonmaak!

1. Opruimen

Begin met het opruimen van je huis door alles eens grondig uit te zoeken. Wat heb je echt nog nodig en wat gun je een tweede leven bij de kringloop? Werk vanaf boven naar beneden en verzamel wat je niet meer wilt hebben in vuilniszakken. 

2. Afstoffen 

Nu is het tijd om te gaan afstoffen. Pak er een vochtig doek of een plumeau bij en stof alle kastjes, tafels, schapjes en decoratie af. Doe dit met een fris ruikende citroenreiniger en haal een doekje over alles wat een opfrisbeurt kan gebruiken. Zo ruikt je huis ook meteen heerlijk!

3. Ramen

Ook de ramen in je huis mogen voor de lente even weer schoon worden gemaakt. Maak een sopje met wat schoonmaakazijn of schoonmaakmiddel. Wees wel zuinig met het schoonmaakmiddel, anders krijg je strepen op de ramen. Even afnemen met een trekker en je ramen blinken weer als nooit tevoren! 

4. Keuken

Een klusje wat vaak wordt uitgesteld: de keukenkastjes uitzoeken. Ga grondig door alle keukenkastjes heen en zoek uit wat je nog wilt bewaren. Haal alles uit het kastje en maak de schapjes schoon met een vochtig doekje. Vergeet niet om de afzuigkap of het rooster goed schoon te maken. 

5. Badkamer 

Ook de badkamer kan af en toe een flinke schoonmaakbeurt gebruiken. Maak de douchekop, wc, wanden en meubels goed schoon. Misschien meteen tijd om al je verzorgingsproducten eens goed uit te zoeken? 

6. Vloerkleed schoonmaken

Heeft je vloerkleed een reiniging nodig? De beste manier om een vloerkleed schoon te maken is met behulp van een stofzuiger of stoomreiniger. Om kan je zuiveringszout over het vloerkleed strooien en na een uurtje weer opzuigen om het overige vuil te verwijderen. 

7. Stofzuigen en dweilen

Om de voorjaarsschoonmaak af te maken, kan je gaan stofzuigen en dweilen. Ook goed onder de stoelen en banken stofzuigen, zodat alles helemaal schoon wordt. Nog even dweilen en je huis is weer spic en span voor de lente!

Bekijk ook eens de voorjaarstrends op het gebied van interieur voor 2023 als je jouw huis een upgrade wilt geven.