De lekkerste cupcake recepten voor de kids

Food door Esra

Veel kinderen zijn gek op cupcakes en dat vinden wij geheel terecht, want cupcakes zijn inderdaad verrukkelijk! Daarom delen wij twee overheerlijke cupcake recepten voor de kids. Veel plezier met bakken én alvast eet smakelijk!

Red velvet cupcakes (12 tot 16 stuks)

Stap 1

Begin met het mixen van de 170 milliliter karnemelk, 1/ 2 theelepels rode kleurstof en 10 gram cacaopoeder.

Stap 2

Pak nu een andere kom en mix daarin de 130 gram boter, 200 gram fijne suiker, 1 theelepel vanille-extract en een snufje zout goed door elkaar tot een romig beslag. Voeg vervolgens 2 eieren toe en mix deze door het beslag tot een glad en luchtig geheel.

Stap 3

Voeg er nu het ‘karnemelkmengsel’ aan toe samen met 200 gram bloem. Mix dit vervolgens weer goed door elkaar.

Stap 4

Gedaan? Mix er dan tot slot nog 1,5 theelepel bakpoeder en 1 theelepel witte wijnazijn bij door.

Stap 5

Het cupcake beslag is nu klaar. Vul nu 12 tot 16 cupcake vormpjes voor ongeveer 2/3 met beslag. Bak het vervolgens 20 tot 25 minuten gaar in de oven op 175°C.

Stap 6

In de tussentijd ga je aan de slag met het roomkaasglazuur voor op de cupcakes. Begin eerst met het mixen van 175 gram boter en 150 gram poedersuiker tot een romig beslag. Voeg er daarna 300 gram roomkaas en 2 theelepels vanille-extract aan toe en mix het tot een luchtig en romig glazuur.

Stap 7

Zijn de cupcakes uit de oven gehaald en afgekoeld? Doe het glazuur dan in een spuitzak en verdeel het over elke cupcake.

Stap 8

Dan zijn ze klaar om opgegeten te worden. Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Banaan tompouce

Bueno cupcakes (12-15 stuks)

Stap 1

Fan van Bueno? Maak dan deze overheerlijke Bueno cupcakes! Begin eerst met het mixen van 175 gram ongezouten boter en 175 gram lichtbruine, fijne suiker tot een luchtig en romig beslag.

Stap 2

Voeg daarna de 3 eieren, 140 gram zelfrijzend bakmeel, 35 gram cacaopoeder en 1 theelepel vanille-extract toe en mix het wéér tot een luchtig en romig beslag.

Stap 3

De cupcake beslag is nu klaar. Verdeel deze over de 12 tot 15 cupcake vormpjes en bak ze voor 20 tot 22 minuten gaar in de oven op 180°C.

Stap 4

In de tussentijd ga je bezig met de botercrème voor op de cupcakes. Smelt allereerst 150 gram Kinder chocolade tot een glad geheel.

Stap 5

Klop ondertussen 200 gram ongezouten boter een paar minuten los.

Stap 6

Voeg daar vervolgens 400 gram poedersuiker in delen aan toe en mix het elke keer goed door elkaar.

Stap 7

Voeg vervolgens daar de gesmolten en afgekoelde Kinderchocolade aan toe en mix het opnieuw goed door elkaar tot een glad geheel. Tip: wordt het niet glad? Voeg dan wat double cream eraan toe.

Stap 8

Ook de botercrème is nu klaar. Laat de cupcakes even afkoelen, doe de botercrème in een spuitzak en verdeel het mooi over elke cupcake.

Stap 9

Steek in elke cupcake ten slotte nog een stukje Kinder Bueno en de cupcakes zijn helemaal klaar. Geniet ervan!

Lees ook: Snelle en gezonde recepten voor als je haast hebt