Recept: Banaan tompouce

Food door Jennifer

De zoete tompouce heeft lovers en haters. De ene persoon propt zich het liefst wekelijks vol met tompoucen, terwijl een ander liever voor een makkelijker te eten baksel gaat. Toch blijft de tompouce populair en zich zelfs evolueren. Dacht je dat de roze tompouce niet zoeter kon? Wrong! Mix het zoete gebakje met het zoete fruit en je krijgt het perfecte toetje.

Recept banaan tompouce

Als je fan bent van de klassieke, roze tompouce, moet je zeker ook de tompoucevariant met bananen van Andrea Janssen proeven. Warning: de banaan tompouce, ook wel banoffee tompouce, is alleen geschikt voor de échte zoetekauw.

Deze ingrediënten heb je nodig

· (Roomboter) bladerdeeg
· Bananen
· Slagroom
· Suiker
· Citroensap

Voor de karamelsaus:
· Suiker
· Slagroom
· Boter

Zo maak je de banaan tompouce met karamel!

1. Bak allereerst het bladerdeeg (vellen van 10 bij 10 cm) in een voorverwarmde oven. Laat ze 15 minuten bakken en zorg dat het goudbruin kleurt.
2. Begin ondertussen met het maken van de karamelsaus. Verwarm hiervoor de suiker tot het amberkleurig (oranje/geel) is. Verwarm daarna de slagroom en voeg dit toe aan de karamelsaus. Roer vervolgens de boter mee tot een mooie saus. Laat het geheel afkoelen naar kamertemperatuur.
3. Bladerdeeg klaar en afgekoeld? Snijd dan de plakjes doormidden. Klop de slagroom stijf en verdeel dit vervolgens over de onderkant van een plakje. De meest easy manier is met een spuitzak, maar met een lepel is het ook prima te doen.
4. Snijd daarna de bananen in plakjes. Eventueel kun je de bananen van tevoren insmeren met wat citroensap. Dat voorkomt verkleuring. Leg vervolgens de bananenstukjes bovenop de slagroom en daarna het andere plakje bladerdeeg.
5. Maak je banaan tompouce af met karamelsaus. Schenk dit over het bladerdeeg heen met een spuitfles, maatbeker of lepel. Enjoy!