Snelle en gezonde recepten voor als je haast hebt

Food door Maj

Het is extra makkelijk om bij haast even een snelle hap te bestellen of warm te maken. Toch zijn er ook genoeg snelle en gezonde recepten die je in een handomdraai kunt klaarmaken. Wij delen onze top vijf.

1. Tagliatelle met spinazie en zalm

Dit bord met tagliatelle staat binnen 20 minuutjes op tafel en is mega lekker. Bak eerst de zalm, maak de saus af en voeg de spinazie toe, et voilà: je bent klaar!

 

2. Kip teriyaki met broccoli

Yum, deze kip teriyaki met broccoli is overheerlijk en ook nog eens gezond! De kip zorgt voor veel proteïne en door de broccoli en champignons krijg je genoeg groenten binnen. Top het gerecht af met sesamzaadjes en genieten maar!

 

3. Salade met pesto en tomaatjes

Een snelle maaltijdsalade is natuurlijk altijd goed. Deze frisse salade zal je maag goed vullen en is super snel te maken. Je hoeft verder  geen pannen te gebruiken en eigenlijk alleen de ingrediënten te snijden en te husselen. Super easy voor op een drukke avond of middag!

 

4. Gezonde wraps

Wraps zijn makkelijk om te maken en je kunt ze vullen met alle gezonde ingrediënten die je lekker vindt. Denk aan kip, tomaten, ui, avocado, sla en komkommer.

 

5. Groenten uit de oven

Een lekker en simpel gerecht uit de oven. Snijd alle groenten, sprenkel er een beetje olijfolie overheen en zet de plaat in de oven. Je hoeft er verder niet meer naar om te kijken, alleen nog lekker te genieten van het eten.