Met deze gezonde ontbijtjes begin je de ochtend goed

Food door Maj

Start je dag goed met een lekker ontbijtje. Je zult merken dat je veel meer energie hebt over de dag heen en dat je de ochtend wat prettiger opstart. Neem dus ook gewoon lekker de tijd of prep de avond van te voren vast een ontbijtje, zodat je in de ochtend wat minder tijd kwijt bent. Wij delen onze favoriete ontbijtrecepten!

Inspiratie voor ontbijtjes

1. Ontbijttaartjes met banaan

Deze ontbijttaartjes met banaan, havermout en blauwe bessen zijn zo ontzettend lekker! Serveer ze met wat Griekse yoghurt en je hebt een gezond en lekker ontbijtje uit de oven. Tip: maak er wat meer, zodat je in de middag nog een lekkere healthy snack hebt.

 

2. Overnight oats

Heb je een haastige ochtend en weinig tijd? Dan zijn overnight oats perfect voor jou. Je kunt dit ontbijtje een dag van tevoren maken, waardoor je veel tijd bespaard en je het ontbijtje ook to go kan meenemen in de auto bijvoorbeeld. Perfect voor een gezond doch snel ontbijtje!

 

3. Appel kwark pannenkoeken

Deze pannenkoekjes zijn super goed als je bezig bent met eiwitrijk eten, maar daarnaast zijn ze ook gewoon mega lekker! Maak de pannenkoekjes van havermeel en top ze af met kwark en appel. Yum!

 

4. Havermout ontbijtcake

Yum! Deze havermout ontbijtcake is mega lekker. Maak deze een dag van tevoren en je smult meerdere ochtenden van deze heerlijke gezonde cake!

 

5. Bananenbrood

Een bananenbrood recept zonder suiker en dus extra gezond. Hiervan zul je zeker lang vol zitten en ook heel lekker als tussendoortje!