Last van een droge huid in de winter? Zo kom je ervan af

Beauty & Mode door Maj

In de wintermaanden kan onze huid veel droger aanvoelen. Je huid kan zelfs gaan schilferen, doordat er veel minder talg wordt aangemaakt in de winter. Normaal zorgt talg er juist voor dat je huid zachter wordt en er genoeg vet wordt aangemaakt, maar tijdens de koude maanden moet je dus extra goede verzorging gebruiken. Voelt je huid trekkerig en droog aan? Wij geven je een aantal handige tips.

1. Huidverzorgingsroutine

Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen, zodat je huid gehydrateerd blijft. Zo voorkom je schilfers en een droge huid. Begin altijd met het cleansen van je huid, hierdoor wordt achtergebleven make-up en vuil verwijderd. Vervolgens breng je een toner aan die het vuil dat de cleanser heeft laten zitten verwijderd. Daarna kun je een hydraterend serum aanbrengen. Een kleine hoeveelheid serum is al meer dan genoeg om je huid weer te laten stralen. Optioneel kun je ook nog een oogcrème aanbrengen, vooral prettig als je daar ook een droge huid hebt. Dan een belangrijk onderdeel van je huidverzorging, moisturizer. Een vochtinbrengende crème hydrateert en voedt de huid. Last but nog least: SPF. Yes, ook in de winter is SPF belangrijk, want het beschermt je huid tegen schadelijke UVA- en UVB stralen. Herhaal deze routine every day, vind de producten die fijn werken voor jouw huid en je zult merken dat je huid weer soepeler wordt.

2. Vette crème

Je huid wordt vooral in de buitenlucht veel droger, daarom is het verstandig om een vet laagje aan te brengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een vette crème, zoals vaseline. Je kunt ook een vette moisturizer gebruiken, je huid voelt dan ook meteen minder trekkerig aan.

3. De luchtvochtigheid 

Als het buiten koud is, zit er minder vocht in de lucht. Hierdoor kan je huid droog aanvoelen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in huis op peil is en zet de verwarming niet te hoog. Tip: zet een bakje met water boven de verwarming, dit kan helpen om het vochtiger in huis te laten worden.

4. Op een goede temperatuur douchen

Warm water kan je huid (en haar) heel erg uitdrogen. Probeer niet elke dag je haar te wassen, zodat je iets korter onder de douche kunt staan. Zet de temperatuur van de douche ook niet te hoog, maar ga eens met lauwwarm water douchen. Veel beter voor je droge huid! Vermijd ook agressieve doucheproducten, maar gebruik liever een milde variant.