Deze voedingsmiddelen hebben een positief effect op je huid

Food door Maj

Ze zeggen vaak dat een mooie huid van binnenuit komt en niet is minder waar. Voeding is belangrijker dan je denkt en vergroot de kans op een gezonde en stralende huid. Natuurlijk spelen ook andere factoren een rol, maar proberen is het zeker waard! Wij laten je zien op welke voedingsmiddelen je jouw huid het beste kan trakteren.

1. Avocado

Avocado is rijk aan vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en proteïnen. Vetzuren die avocado's bevatten zijn goed voor het herstel van de huid. Een gezonde en lekkere snack, volgende keer dus toch maar die toast met avocado als lunch maken!

2. Vette vis

Vette vis, zoals zalm, makreel en haring doet wonderen voor je huid. Ze zijn rijk aan omega-3 vetzuren, waardoor je een gehydrateerde huid krijgt. Ook helpen ze ontstekingen in je huid te verminderen en krijg je minder onzuiverheden.

3. Veel water drinken 

Elke dag voldoende water drinken maakt je huid elastischer. Probeer 1,5 tot 2 liter te drinken om genoeg vocht binnen te krijgen.

4. Noten

Een handje noten per dag is goed voor je huid vanwege de omega vetzuren. Het heeft een positief effect op je gezondheid, maar zeker ook op je huid.

5. Pure chocolade

Yes! Pure chocolade bevat antioxidanten die de huid beschermen tegen UV-straling, waardoor je rimpels (deels) kan voorkomen. Probeer wel met mate te eten, maar het is een heel goed tussendoortje als je zin hebt in iets zoets!

6. Rode paprika

Het hoge gehalte aan vitamine C in een rode paprika zorgen voor een goede weerstaand en een gezonde huid. Nog een pluspunt: paprika's zijn ook nog eens mega lekker, smullen maar!

7. Blauwe bessen

Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en vitamine A en C. Goed voor je huidstructuur en ze zorgen voor een dosis collageen. Snel naar de supermarkt voor deze overheerlijke snack!