Last van een vette en glimmende huid? Probeer dan eens deze tips

Beauty & Mode door Maj

Een vette huid kan soms erg vervelend zijn, omdat je huid snel gaat glimmen. Zelfs je make-up kan een glimmende huid niet altijd voorkomen. Natuurlijk heeft het ook voordelen, want je krijg een mooie glow en (ze zeggen) ook minder snel rimpels. Maar soms ben je gewoon helemaal klaar met die vette huid. Wij geven je een aantal tips mee die zeker zullen werken tegen een glimmende huid, goodluck!

1. Je huid reinigen

Reinigen is heel erg belangrijk bij een vette huid. Gebruik hiervoor een face wash speciaal voor een oily skin. Voeg deze stap toe aan je morning routine en misschien nog belangrijker: voordat je gaat slapen. Vermijd te heet water en gebruik vooral geen producten op oliebasis.

2. Exfoliëren

Exfoliëren zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en je poriën gereinigd worden. Op den duur krijg je hierdoor minder puistjes en wordt je huid een stuk gladder. Let er vooral op dat in een exfoliant salicylzuur (BHA) zit. Een belangrijk onderdeel van je huidverzorging bij een vettere huid.

3. Een toner is je beste vriend

Na het reinigen en exfoliëren, gaan we voor een goede toner. Kies er een zonder alcohol en met antioxidanten. Zo voorkom je dat je huid juist weer uitdroogt. Verder is het belangrijk dat je elke dag je make-up echt goed verwijderd en niet met overgebleven resten op je gezicht achterblijft, want hierdoor gaan je poriën verstoppen wat eigenlijk een no go is bij een vette huid.

4. Vermijd vette crèmes

Het is zeker goed en een must om je huid te hydrateren, maar wees wel voorzichtig met te rijke en vette crèmes. Dus gebruik iedere dag een fijne en luchtige crème twee keer per dag die perfect bij een vette huid past. Vooral dus niet een crème op oliebasis, dit zorgt alleen maar voor meer ontstekingen in je huid!

5. Matte foundation

Nu de verzorging van je huid compleet is, kun je ook nog maatregelen treffen in de make-up die je gebruikt. Ga zeker voor een matte foundation, want foundations kunnen er heel erg voor zorgen dat je gaat glimmen. Gebruik dan wel weer een hydraterende concealer, zodat je in ieder geval geen lijntjes ziet. Poeder je gezicht vervolgens goed af en vergeet deze ook zeker niet mee te nemen als je op stap gaat om af en toe bij te werken. Maak je look af met een matterende setting spray en je bent klaar glim-proof om de deur uit te gaan!

Bekijk hier ook nog wat extra beauty tips die werken bij warm weer.