Zo kies je de perfecte haarkleur bij jouw huid

Beauty & Mode door Maj

Als je een keer toe bent aan een verandering in je uiterlijk, is experimenteren met je kapsel leuk om te doen. Een bezoek aan de kapper zorgt ervoor dat je binnen no time een nieuwe look krijgt. Toch wil je achteraf geen spijt hebben en gaan voor een nieuwe haarkleur die perfect bij jou huid past. No worries, want wij zochten uit welke haarkleur het beste bij jouw huid past en je helemaal laat stralen.

De ondertoon van je huid bepalen

Eerst is het belangrijk om te bepalen welke ondertoon je huid heeft. Hiervoor kan je een snelle test doen door naar je pols te kijken en te beslissen welke kleur je aders hebben. Als ze blauw zijn heb je een koele ondertoon, bij groen een warme ondertoon en bij blauwgroen heb je een neutrale ondertoon. Die laatste groep heeft geluk, want bij een neutrale ondertoon staan alle haarkleuren je.

De kleur van je ogen

Ook de kleur van je ogen kunnen allesbepalend zijn. Bruine of groene ogen staan heel mooi bij warme tinten, zoals chocoladebruin en karamel. Blauwe of grijze ogen kan je meer laten stralen door de kleuren asblond of goudblond.

Koele ondertoon

Bij een koele ondertoon kan je het beste gaan voor asblond haar. Als je wat meer roodheid in je gezicht hebt, zorgt deze kleur ervoor dat de koele tinten van het asblonde kleurenspectrum de roodheid in je gezicht zullen tegengaan. Hierdoor ziet je huid en neutraler uit, deze coupe ga je dus zeker rocken met een koele ondertoon!

Gele ondertoon

Heb jij een gele ondertoon, een olijfkleurige of donkere huid? Warme haarkleuren gaan je dan prachtig staan. Denk hierbij aan kleuren, zoals karamel, kastanjerood, amber en honing. Zorg er vooral voor dat je niet te licht gaat en houd de tinten in je haar warm. Vergeet overigens ook niet om je haar na het verven goed te verzorgen, zodat je lokken zijdezacht zijn en blijven stralen.