Life hack: zo voorkom je die vervelende schuurplekken tussen je benen

Life Hacks door Maj

Heb je last van schurende benen? Welke.nl to the rescue! Schuurplekken tussen je benen kunnen zo vervelend zijn, vooral op warme dagen kan dit pijn doen. Door het schuren kan je zelfs uitslag of kleine brandwondjes krijgen. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips, dus laat die benen maar weer tevoorschijn komen!

1. Dijenbanden

Dijebanden worden veel gebruikt, het is een band gemaakt van stof die je om je bovenbenen kunt dragen als je een jurk of rokje aan hebt. Dijenbanden zijn te koop in verschillende soorten en maten plus ze absorberen zweet, waardoor ze ook comfortabel dragen. Ze zijn in simpel katoen verkrijgbaar, maar ook met bijvoorbeeld kant. Het is net wat jij fijn en mooi vindt!

2. Tape op je bovenbenen

Er bestaat ook speciaal tape die je op je bovenbenen kunt plakken. Perfect als je met warm weer geen broekje aan wilt, maar wel iets tegen het schuren nodig hebt. De tape is zelfs transparant verkrijgbaar, hoe fijn is dat!

3. Broekjes met pijpjes

Als je een langere jurk of rok aanhebt, kun je ook een broekje met pijpjes kopen (oftewel een fietsshort). Je hebt iets minder bewegingsvrijheid, maar ze dragen wel erg comfortabel en stretchy. Je benen blijven zo vrij van wrijving en krijgen ook de kans om te herstellen van wondjes. Je kunt dit broekje bijvoorbeeld ook thuis dragen als comfy outfit, zodat je bovenbenen in ieder geval bedekt zijn.

4. Corrigerende broekjes

Als je een feestelijk jurkje of iets strakkers aan doet, kun je ook corrigerende broekjes dragen. Zo komt je outfit soms net wat mooier uit en voorkom je schurende plekken dankzij de pijpjes aan het broekje. Twee vliegen in één klap dus!

5. Talkpoeder

Als je liever geen broekjes draagt, kun je talkbpoeder gebruiken. Dit is vocht absorberend en zorgt ervoor dat je benen goed droog blijven. Je moet alleen oppassen met het aanbrengen, want je kunt snel witte plekken krijgen in je kleding.

6. Crème smeren

Verder bestaan er ook speciale crèmes die een beschermlaagje vormen op de huid. Hierdoor schuren je benen minder tegen elkaar aan. Je kunt ook altijd vaseline proberen, dit trekt wel wat sneller in dus moet je vaker bijsmeren. Zo zijn er veel oplossingen tegen schurende benen, je moet alleen nog degene vinden die het fijnst werkt voor jou! Het is in ieder geval altijd fijn om verschillende broekjes en crèmes in huis te hebben, zodat je altijd een oplossing hebt.